galéria megtekintése

A semmi földjén

0 komment

Munkatársunktól

Costa Rica veretlen csoportelső, míg Anglia utolsóként, szégyenkezve kullog haza.

Hamar kiderült, hogy igazuk volt azoknak, akik halálcsoportnak nevezték a D-t a világbajnokság előtt: Anglia „halálánál" látványosabbat nehéz ugyanis elképzelni. Ennek megfelelően először fordult elő a vb-k történetében, hogy a brit fogadóirodákban többen tettek tétet Anglia vereségére, mint a szigetországi válogatott győzelmére. Az angol vb-közönségnek – már legalábbis azon részének, amely még nem adta el bánatában jegyeit az örömmámorban úszó Costa Rica-i szurkolóknak – alacsonyra zuhant a fájdalomküszöbe: már a negyedik percben füttykoncert harsant Belo Horizontéban.

Nem csoda, ha a Costa Rica-i drukkerek "kivetkőztek" önmagukból
Laszlo Balogh / Reuters

A második percben Campbell labdája – amely Cahillen megpattanva kerülte el a kaput – borzolta a kedélyeket, tíz perccel később a másik oldalon Sturridge lőtt mellé. A 23. percben Borges kiváló szabadrúgása után Foster épphogy a kapu fölé tudta simítani a labdát. Négy perc múlva Sturridge tört kapura, ám lőni már nem tudott: „odapiszkáltak" neki, akár tizenegyest is érhetett volna a „szerelés".

 


A második félidő elején Shaw szabadrúgását blokkolták, aztán Lampardé akadt el a sorfalban. Később sorjáztak az angol szögletek és helyzetek (például Rooney-é a 80. és a 89. percben), ám az eredmény mit sem változott. A 0-0-lal Costa Rica tökéletesen elégedett lehet, a döntetlennel ugyanis megszerezte a csoportelsőséget. Angliában pedig – persze csak viccből – már elkezdték árulni a Rooney-burgert, amelynek leírásában ez áll az ötletgazda étterem tábláján: „Egysíkú, semmi extra, túlárazott".


Mondjuk, aki nyert azzal, hogy „ikszre" fogadott, megengedhet magának egy kóstolót.

COSTA RICA–ANGLIA 0-0
D csoport, Belo Horizonte, 57 170 néző. Jv.: Haimoudi (algériai).
Costa Rica: Navas – Gonzalez – Gamboa, Duarte, Miller, Diaz – Ruiz, Borges (Barrantes, 78.), Tejeda, Brenes (Bolanos, 59.) – Campbell (Urena, 65.).
Anglia: Foster – Jones, Cahill, Smalling, Shaw –Milner (Rooney, 76.), Lampard, Barkley, Wilshere (Gerrard, 73.), Lallana (Sterling, 62.) – Sturridge.

A D CSOPORT VÉGEREDMÉNYE
1. Costa Rica 3 2 1 – 4-1 7
2. Uruguay 3 2 – 1 4-4 6
3. Olaszország 3 1 – 2 2-3 3
4. Anglia 3 – 1 2 2-4 1 

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.