Ha néhány szabályt betartunk, kihozhatjuk a maximumot a nyersanyagokból, a petrezselymet érdemes például fürdőlepedőbe csavarni.
Tudják, mit kell a hűtőben tartani, és melyik zöldség vagy gyümölcs nem bírja a másik közelségét? A Realsimple.com oldalon azt tanácsolják: mielőtt berakjuk a frizsiderbe a zöldségeket, szedjük le róla a csomagolást, a gumigyűrűt vagy a papírszalagot, és vágjuk le a leveles végét. Hagyjunk rajta pár centit, nehogy kiszáradjon a zöldség. Néhány zöldségnek ne dobjuk ki a friss zöldjét (például a cékláét, a retekét vagy az újhagyma szárát), remek zöldségköretet készíthetünk belőle, retekzöldből például pesztót is.
Hogy mennyire maradnak frissek a hűtőben az ősszel is kapható zöldségek, gyümölcsök, a tekintetben vegyes a kép. Az avokádó három-öt napig nem fonnyad, barnul (ha nem elég érett, rakjuk papírzacskóba a pulton), a szőlőt is jó megenni három napon belül. A kaliforniai paprika 5-7 napig vígan elvan, a brokkoli, a karfiol, a póré és papírzacskóban a gomba egy hétig is kibírhatja. Kétszer ennyi ideig tárolhatjuk a hűvösben a káposztát, a répát és a zellert, valamint a csilipaprikát; az almát, a céklát és a citromot pedig 3 hétig. A narancs hűtőn kívül pár napig nem kezd el romlani, hűtőn belül 2 hétig friss marad. A sütőtök egy hétig bírja felvágva a hűtőben, egydarabban három hónapig is eláll a hűvös kamrában.