galéria megtekintése

Lesitteltek egy komikust, mert parodizálni merészelte a rocksztár gurut

0 komment

NOL

Kiku Sharda indiai színészt két hétre őrizetbe vették, mert megbántotta Gurmeet Ram Rahim Singh guru követőinek vallási érzéseit.

Kiku Sharda szerint a hasonlóság csak a véletlen műve
Kiku Sharda szerint a hasonlóság csak a véletlen műve
Twitter

Sharda egy december 27-i tévéműsorban utánozta a népszerű gurut – számolt be a BBC. A komikus azóta bocsánatot kért. Elmondta, hogy „nagyon, nagyon sajnálja”, illetve hogy „nem akarta megsérteni senkinek az érzéseit” a játékával.

„Nagyon tisztelem Gurmeet Ram Rahim Singhjit. A műsorban viselt jelmez nem szándékosan emlékeztetett a guru megjelenésére. Nem szántuk gúnyolódásnak a jelenetet. Ez csupán egy szerencsétlen egybeesés. Sajnálom, hogy megbántódtak emiatt” – nyilatkozta a Hindustan Times című lapnak.

 

A guru ásramjának szóvivője azonban azt mondta a CNN-IBN hírcsatornának, hogy „nem lehet elkövetni egy bűnt, aztán pedig bocsánatot kérni érte. Ilyen rendelkezés nincs a jogban”.

A 48 éves Gurmeet Ram Rahim Singh, a Dera Sacha Sauda szekta vallási vezetője ellentmondásos személyiség. Gyakran öltözik színpompás ruhákba, és szinte rocksztár imidzset épített ki magának. Vagy fél tucat videoklipet forgatott már, de rendszeresen lép fel rockkoncerteken is. Ez utóbbira a követői tízezrei látogatnak el.

2014-es slágerének, a Highway Love Chargernek a klipjét több mint kétmillióan nézték meg.

Két filmet is forgatott saját magával a főszerepben  és a rendezői székben. Az akcióban, kaszkadőr- és számítógépes trükkökben gazdag Messenger of God (Isten hírnöke) és folytatása, a Messenger of God 2 állítólag „a guru életének megtörtént esetein alapul”.

A szekta holnapja szerint a Dera Sacha Saudának 50 millió követője van világszerte (ugyanakkor Facebook-oldalukat „csak” 111 ezren követik).

A szervezet felszólal a leánymagzatok abortálása ellen, reformokat követel a prostituáltaknak, emellett iskolákat és kórházakat üzemeltet.

Néhány hónapja került a figyelem középpontjába a szekta, amikor azzal vádolták a vallási csoport vezetőjét, hogy 400 követőjét kényszerítette kasztrációra, hogy ezzel „közelebb kerülhessenek Istenhez”. Ezenkívül nemi erőszakkal és gyilkossággal is vádolták a vezetőt, aki szóvivőjén keresztül tagadta a vádakat.

A komikus letartóztatása ellen számos kollégája felemelte a szavát. „Ez egy kissé eltúlzott reakciónak tűnik egy vicces jelenetre. Az ehhez hasonló esetek egész biztosan eltántorítják az új stand-up komikusokat” – mondta el az eset kapcsán Sunil Paul komikus-színész.

Emellett óva intette kollégáit, hogy olyan embereket parodizáljanak, akiknek több millió követőjük van.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.