galéria megtekintése

Sting semmit sem hagy gyermekeire

1 komment

NOL

A 62 éves zenész a Daily Mail brit lapnak adott interjújában arról beszélt, nem hagy semmit gyermekeire 180 millió fontos vagyonából, mert azt szeretné, ha saját maguk dolgoznának meg a jövőjükért.

"Belép a szobába és beragyogja a világomat" - nyilatkozta Sting nejéről, Trudie Stylerről.
/ Reuters

Gordon Sumner családja Wallsendben élt gyerekkorában. Nem volt sok pénzük, édesanyja fodrász, édesapja tejesember volt, nagyapja pedig hajóácsként dolgozott. Akkoriban úgy gondolta, ő is fizikai munkásként keresi majd a kenyerét felnőtt korában. Egy nap azonban maga az angol királynő látogatott el az észak-angliai kikötővárosba. "Rám nézett, én pedig őrá, és megtörtént. Tudtam, hogy egyszer gazdag leszek és sikeres, és egy Rolls-Royce-t fogok vezetni, akárcsak ő" – idézi a portál Stinget.

Ahogy akkor megfogadta, a '70-es évek közepén elhagyta szülővárosát, és Londonban próbált szerencsét. Zenélni akart, eleinte kisebb klubokban lépett színpadra, aztán '77-ben megalakult a Police, és rá két évre a Roxanne című számuk meghozta a várva várt sikert. Azóta több mint 100 millió lemezt adott el, és 16 Grammy-díjat nyert.

 

Magánéletében is sikeres, két házasságából három lánya és három fia született. A legfiatalabb, Giacomo 18 éves, a legidősebb, Joseph 37. Már unokái is vannak. "Mondtam, hogy semmit sem hagyok rájuk, mert amim van, azt el is költjük. Egy csomó kötelezettséget vállaltunk. Ami befolyik, azt el is költjük, és nem sok marad." Hozzátette, hogy egyébként sem akarja őket "vagyonkezelő alapokhoz kötni".

"Dolgozniuk kell. Minden gyermekem tudja ezt, és csak nagyon ritkán kérnek tőlem bármit is, ezt pedig nagyra becsülöm és értékelem" – mondta, de azért megjegyezte, hogy ha bármelyikük bajba kerülne, azonnal segítene nekik, de erre eddig még nem volt példa. "Olyan a munkamoráljuk, hogy a saját erejükből akarják vinni valamire" – tette hozzá.

Mint mondta, gyerekkora ihlette a múlt héten, Chicagóban bemutatott The Last Ship című zenés darabját is, mely egy fiatalemberről szól, aki otthagyja szülővárosát, majd 15 évvel később visszatér. Akkor tudja meg, hogy gyerekkori barátnője gyermeket szült neki. Ettől függetlenül nem marad sokáig, miután a hajógyár csődbe megy, ismét vízre száll.

Sting úgy véli, akármi történt is ott, ahonnan elmenekültünk, vissza kell térni, hálát adni azért, hogy úgy történtek a dolgok, ahogy.

Az interjúban a musical kapcsán beszélt szüleivel való viszonyáról is. Édesapja meglehetősen szkeptikusan állt muzsikusi karrierjéhez. "Igaza volt, annak az esélye, hogy bejön, egy az egymillióhoz" – mondta, és elmesélte, hogy apja azt szerette volna, ha műszaki iskolában tanul, ő azonban gimnáziumba akart menni. Édesanyja viszont mindvégig arra bátorította, hogy kövesse az álmait. 

Édesapjával való viszonya csak apja halála előtt rendeződött. Amikor Ernie Sumner haldoklott, fia ott volt mellette. Nem sokat beszéltek, de ahogy ott ült, Sting észrevette, hogy kezeik egyformák. "Újra gyerek voltam, aki kétségbeesetten igyekszik felhívni magára a figyelmet" – jegyezte meg. "Fiam, te jobban használtad a tieidet, mint én az enyémet" – mondta apja.

Az újságírónak arról is beszélt, hogy ő maga nem vallásos, és hogy nincs azzal baja, ha valaki hisz valamiben, egészen addig, míg a hitet rá nem akarja kényszeríteni valaki másra.

Sting ma is mintegy száz embert tart el, fizeti mások mellett az együttesét, a személyzetét, az ügyvédeket.
Sting ma is mintegy száz embert tart el, fizeti mások mellett az együttesét, a személyzetét, az ügyvédeket.
Reuters

Nem rejtette véka alá azt sem, hogy néha könnyű drogokat használ. "Úgy gondolom, hogy ha valamilyen cél érdekében él ezzel az ember, akkor az tökéletesen elfogadható" – mondta a riporternek. "Ha elakadok egy szöveggel, vagy nem jön az ihlet, néhány slukk fű felszabadít. Nagyon ritkán élek csak vele. Ez egy eszköz, olyan, akár egy toll. És ezzel nem vagyok egyedül. Néhány művész drogokat használt, hogy nagyszerű műveket alkosson. Nem pártolnám azt, hogy ahhoz, hogy műalkotásokat hozz létre, drogokat kell szedned, de nem hagyhatod figyelmen kívül a Beatles munkásságát sem, akik LSD-ztek és fantasztikus albumokat csináltak. Miles Davis pedig a legrendkívülibb muzsikát csinálta, amikor heroinozott. Néhányan tökéletesen működnek vele. (...) De a drogok kétségkívül veszélyesek" – nyilatkozta a zenész, aki szerint a legalizálás nagyon nehéz kérdés. "A dekriminalizáció az első lépés, mert nem hiszem, hogy a kriminalizálás segít. Nem gondolom, hogy a drogokkal kapcsolatos társadalmi problémák megoldását segítené a rendőrség vagy a jogrendszer. A szociális és mentális problémákra a legjobb megoldás egy pszichiáter."

Ő egyébként szigorú diéta szerint él, és rendszeresen mozog. Kétszer használt botoxot élete során, hogy kisimuljanak a ráncok a homlokán, de a jövőben nem tervez efféle beavatkozást. Egy dologra vágyik nagyon, méghozzá hogy a hírnévtől függetlenül normális, átlagos életet élhessen.

"Sétálni az utcán, elmenni egy bárba" – sorolja. Amikor a reptéren az egyik utazás alkalmával letámadták a rajongók autogram reményében, határozottan elutasította őket. "Szeretném nyugodtan leemelni a futószalagról a saját bőröndömet és az autóhoz sétálni. Van, amikor egyáltalán nem akarok a figyelem középpontjába kerülni."

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.