galéria megtekintése

Prostituáltnak álcázott apácák mentik a szexrabszolgákat

1 komment


Fenes Gábriel

Bordélyházakban próbálja megakadályozni egy apácákból álló nemzetközi hálózat, hogy az emberkereskedők szexrabszolgának adjanak el gyerekeket.

John Studzinski
John Studzinski
Chip East / Reuters

Nem akarok szenzációhajhász lenni, csak próbálok rávilágítani arra a tényre, hogy ez az a világ, amely elveszítette ártatlanságát – mondta John Studzinski, a Talitha Kum (Feltámadó gyermek), római székhelyű nemzetközi szervezet vezetője, aki hozzátette, a világ népességének megdöbbentően nagy hányada, közel 73 millió személy érintett az emberkereskedelemben.

A szexrabszolgának eladott áldozatok fele tizenhat év alatti gyerek. Studzinski – aki a Blackstone Group amerikai befektetési bank alelnöke is – a Reutersnak azt nyilatkozta, hogy a világméretű problémát főleg a szegénység és a társadalmi egyenlőtlenség váltja ki.

 

A Talitha Kum szervezet azért alakult meg 2004-ben, hogy felszámolja az emberkereskedelmet, és megmentse a kiszolgáltatott nőket és gyerekeket. A hálózatnak 1100 apáca a tagja, akik mintegy nyolcvan országban dolgoznak. A kedves nővérek nem bíznak se a kormányokban, se a hatóságokban, és néha még a papokban sem.

– Bordélyházakban dolgoznak. Senki nem tud létezésükről

– magyarázta a szervezet vezetője, aki hozzátette, az apácák amellett, hogy magukat prostituáltnak kiadva próbálják megmenteni a kiszolgáltatott gyerekeket és nőket, biztonságos lakhelyet is keresnek az áldozatok számára Afrikában, a Fülöp-szigeteken, Brazíliában és Indiában.

A gyerekeket néha ők vásárolják ki az emberkereskedőktől. A kedves nővérek a szexrabszolgák megrendelőit is próbálják lebuktatni úgy, hogy a helyiek körében

mind­össze két amerikai dollárcentért, azaz hat forintért (!) kínálják szolgáltatásaikat.

Studzinski szerint nem lehet általánosságban beszélni az emberkereskedelemről, mert nincs két olyan ország, ahol ez ugyanúgy zajlana. Voltak olyan esetek, amikor egy kiszolgáltatottnak egyszerre tíz férfival kellett közösülnie, de előfordult olyan is, hogy valakit egy hétig étlen tartottak, ha nem sikerült teljesíteni a napi vendégkört.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.