galéria megtekintése

Megszállták a netezők Tvrtko Facebook-oldalát

7 komment

F.G.

Szinte megszállták az internetezők Vujity Tvrtko hivatalos közösségi oldalát, miután a műsorvezető közel 18 évnyi közös munka után távozott a TV2-től. Tvrtkót megdöbbentette a jelenség, a kommunikációs szakértő szerint viszont nem meglepő a támogatói kör bővülése, mivel a műsorvezető az elmúlt évek alatt úgymond saját márkává nőtte ki magát.

– Négy nap alatt többen csatlakoztak a Vujity Tvrtko official oldalamhoz, mint összesen az elmúlt egy évben – mondta lapunknak Vujity Tvrtko, akit nagyon meglepett a jelenség. A riporter hozzátette, hogy az oldalt eddig is kommunikációs csatornaként használta, s egyáltalán nem fizetett a hirdetéséért. Ennek ellenére már majdnem 144 ezerre nőtt a támogatóinak száma.

Tvrtko szerint az emberek három okból jönnek az oldalára: egyfajta értékrendet látnak, tüntetnek valami ellen, és azért, mert lekerült a képernyőről. Megjegyezte, hogy Facebook-oldala pár nap alatt egy hivatalos hírközlő platformmá vált. – Amint megosztok valamit, a magyar sajtó rögtön ráugrik – tette hozzá Tvrtko, aki elismerte: nagy felelősséggel jár ennyi követő.

Perlaky-Papp József, a Budapesti Metropolitan Egyetem docense szerint egyáltalán nem meglepő, hogy az emberek ellepték Vujity Tvrtko közösségi oldalát. A kríziskommunikációval foglalkozó szakember szerint több ok is szerepet játszott a növekedésben:

 

– Az emberek akkor kezdenek el valakit nagyon követni, ha onnan közvetlen, gyors és hiteles információkat szerezhetnek, amit máshonnan nem kaphatnak meg – mondta a PR-kommunikációs szakember, aki hozzátette, ha valahol feszültség, botrány mutatkozik, a figyelem általában oda összpontosul. Ebben az esetben is ez történt.

Vujity Tvrtko
Vujity Tvrtko
Fotó: TV2

Perlaky-Papp ugyanakkor kiemelte, hogy Tvrtko „önálló márka”. Egy nagyon nézett műsorban szerepelt, szerették az emberek, megkülönböztethető volt a több műsorvezetőtől. – Az erős márka konfliktusba került, és ennek lett egy következménye: ebben az esetben a távozás – jegyezte meg Perlaky-Papp.

A szakértő hozzátette, az is meghatározó tényező, hogy Tvrtko olyasvalakivel szemben került konfliktusba, aki nagyon megosztja az embereket. – Két külön világ csap össze – magyarázta a szakértő. Perlaky-Papp szerint Berki Krisztián nagyon megosztó személyiség, ezért az emberek is nagyon motiváltak abban, hogy kifejezzék véleményüket valahol. Ez is szerepet játszott tehát abban, hogy a riporternek egyre több kedvelője van.

Tvrtko oldalán most a válságkommunikációé a főszerep, miután 18 év után távozni kényszerült a TV2-től. Az elmúlt napokban Vujity Tvrtko nem akart válaszolni a hergelésekre, és a távozásával kapcsolatban megjelent híresztelésekre. A riporter a Népszabadságnak is hangsúlyozta, hogy továbbra sem hajlandó részt venni a sárdobálásban, botrányokban és nem akar „mindenféle fantáziálásra” reagálni. Annyit azonban elmondott:

– Most nagyon sokakban van feszültség. A hallgatás és a nem válaszolás is egyfajta kommunikációs forma. Nem szeretnék támadásokba bocsátkozni. Ezért nem is adok bővebb hátteret és indokokat a távozásommal kapcsolatban. Sokkal többre becsülöm az elmúlt 18 évet, minthogy az ilyen dolgokba belemenjek. Köszönöm a múltat, és sok sikert kívánok a TV2-nek!

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.