galéria megtekintése

Király Viktor párbajt nyert és továbbjutott

2 komment


Pap Nikoletta
NOL

Megnyerte az énekpárbajt, így tovább jutott az amerikai The Voice-ban Király Viktor magyar idő szerint kedd hajnalban. A magyar-amerikai énekesnek a következő fordulóban is egyik csapattársával kell versenyeznie, immár saját maga által választott számmal.

Király Viktor a Nobody Knows it But Me című számot adta elő Cassandra Robertson nevű párbajtársával a műsor e szakaszának harmadik párbajestjén.

A produkciót elsőként a nálunk szinte ismeretlen, de hazájában óriási sztárnak számító Blake Shelton countryénekes értékelte, aki azt mondta, ez volt a legnagyobb párbaj, amit a műsorban látott. Pharrell Williams kiemelte, milyen csodálatos, hogy Magyarországról egy ilyen hang érkezett a műsorba, Gwen Stefani pedig Viktor gyönyörű hangját dicsérte.

 

A zsűritagok közül Blake Shelton Viktor, Pharrell Williams és Gwen Stefani Cassandra Robertson felé hajlott, de a végső döntést az énekesek mentora, Adam Levine mondta ki és ő Király Viktornak adta meg az esélyt arra, hogy megnyerje a tehetségkutatót.

A párbaj előtti kisfilmben Viktor mesélt arról, hogy édesanyja betegsége miatt Magyarországra költöztek, amikor 16 éves volt. Mondandóját azzal zárta, hogy: „A  családomért, a Magyarországon értem izgulókért és magamért csinálom".

Király Viktor
Király Viktor
Facebook

A 31 éves énekes szeptember 29-én jutott be a műsorba, korábban titkolta azt is, hogy egyáltalán elindul. Mentora szerint jó esélye van megnyerni a The Voice-t.

Facebook oldalán Viktor magyar rajongóinak azt üzente: Köszönöm szépen, hogy ennyien figyeltek, még akkor is, ha egy óceán választ el minket! 

Titokban nevezték be

Viktor első meghallgatása januárban volt és egészen szeptemberig nem lehetett tudni, hogy átment-e a rostán. Mint nyilatkozta, az is nehéz döntés volt, hogy egyáltalán jelentkezzen-e, de végül a testvére döntötte el helyette a kérdést.

„A nővérem titokban benevezett engem ebbe a műsorba. Linda nagyon bízik bennem. Az az igazság, a karrierem is úgy indult, hogy két ember bízott bennem nagyon, a nővérem és az édesapám" – nyilatkozta Király Viktor szeptember 16-án a Petőfi Rádióban. Akkor még a szigorú titoktartási szerződésre hivatkozva nem árulhatta el, hogy bejutott-e az élő showba, az internetre felkerült beharangozó videóban pedig csak annyit lehetett látni, hogy Gwen Stefani kezet fog vele, ami éppúgy lehetett volna köszöntés, gratuláció vagy búcsú. Viktor a rádióban a kézfogásról csak annyit árult el, annyira meg volt lepődve, hogy azt se hallotta, mit mond neki az énekesnő, ezért utólag a producereket kérdezgette erről.

Azt azért sejtette, hogy a válogatón bejutott és a zsűri elé járulhat, mivel mind a négy dalát elénekeltették vele. Mint mesélte, bár a stúdióban mindenki nagyon kedves, azért ha valakit félbeszakítanak, vagy nem kérnek tőle egy dalnál többet, az nem jó jel.

A verseny következő fordulójában (összesen öt van) az énekesek ismét párosával lépnek majd színpadra, de nem tudják majd előre, hogy ki lesz az ellenfelük, a dalukat viszont saját maguk választhatják meg. Akit a mentora nem visz tovább, még annak sincs minden veszve, az amerikai The Voice szabályai szerint ugyanis a többi zsűritag elrabolhatja a csapatába. Az élő nagykoncertes versenyszakaszba csak a legerősebb 12 juthat majd be, Viktor előtt tehát még sorakozik néhány akadály és a csűrcsavaros szabályok (lásd kereset anyagunkat) miatt a versenyzők gyakorlatilag az utolsó háromba jutásig nem lehetnek teljesen biztosak a sikerükben. 

A New Yorkban született Király Viktor, a szintén énekes Király Linda öccse, itthon a TV2-ön futó Megasztár negyedik szériáját nyerte meg 2008-ban. Azóta öt albumot adott ki, de a mostani versenyben csak a döntőben énekelhet majd saját dalt. 

Kacifántos szabályok

Az amerikai The Voice, melynek eredeti formátuma egy holland tehetségkutató műsor volt, 2011 óta fut az NBC tévécsatornán és évről-évre egyre bonyolultabb szerkezetűvé vált. A most futó kilencedik évadnak már öt fordulója van. Az első az úgynevezett vak meghallgatás során a selejtezőkön tovább jutott versenyzők a négy mentor-zsűritag háta mögött kezdenek el énekelni. Amelyik zsűritagot az énekes látatlanba meggyőzte, az megfordul. Akit egyik mentor sem akar szemtől-szembe megnézni magának, az automatikusan kiesik. A továbbjutó versenyzők annak a mentornak a csapatába kerülnek, aki megfordult, ha több ilyen is van, az énekes választhat.

A második fordulóban minden versenyző egy csapattársával énekel duettet. Bár mindegyik zsűritag véleményt mondhat a produkciókról és javaslatot tehet a továbbjutóra, a végső szót a saját mentor mondja ki. A kiesett játékosok közül minden mentor elrabolhat magának kettőt, hogy a saját csapatát erősítse vele.

A következő körben a továbbjutók már saját maguk által választott dallal készülhetnek, de ismét egy csapattársukkal mérettetnek meg. Azt, hogy kivel kell versengeniük mentoruk bizalmáért, a versenyzők a színpadra lépés pillanatáig nem tudhatják. Akit a mentora elenged, arra a szabályok értelmében a többi zsűritag ismét lecsaphat.

A negyedik fordulóba hírességek csatlakoznak véletlenszerűen kiválasztott csapatukba, hogy segítsenek a mentoroknak kiválasztani azt a húsz embert, aki tovább jut az élő showba. A mentorok újra párokba osztják be a versenyzőiket, akárcsak a második fordulóban, de ezúttal egy előre összeállított dallistát adnak át nekik azzal, hogy egyezzenek meg, melyiket adják elő. A párosokból a saját mentor ismét csak egy embert vihet tovább, a többiek pedig, a verseny során utoljára, egy kiesésre ítélt énekest megmenthetnek.

Az ötödik és egyben utolsó kör már a heti nagyszínpados élőkoncert, melyen már a nézői szavazatokon is múlik, hogy a legjobb 12-ből ki mikor esik ki. A kacifántos szabályok és a zsűri szava a végső döntőig tud még meglepetéseket okozni, de hogy az utolsó három bent maradt énekes milyen sorrendben várja a versenyt, már csak a nézői szavazatokon múlik.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.