galéria megtekintése

Kenguruval verekedett egy ausztrál anya, hogy megmentse a gyerekét

0 komment

NOL

Megvert és meg is rugdosott egy kifejlett, agresszív kengurut egy ausztrál nő, mivel az állat valahogy bejutott a kertjükbe és a gyerekeire támadt.

Kedves állat a kenguru... Távolról
Daniel Munoz / Reuters

Argie Abejaron hatéves kisfia sikolyára rohant ki kedden queenslandi házuk udvarára, ahol egy a kétéves kislányát, Mileah-t megtámadó kenguru látványa fogadta.

A nő, hogy gyermekét megmentse, habozás nélkül nekiesett az állatnak, bár az majdnem akkora volt, mint ő maga. Az anyának nem sok esélye volt az erős kenguruval szemben, de az egyik szomszéd a segítségére sietett azzal, hogy ráüvöltött az állatra. A kenguru pillanatnyi zavarában elfeledkezett a nőről és a kislányról, így az asszony ki tudta szabadítani a gyereket.

 

A kétéves gyereket eszméletlen állapotban szállították kórházba, ahol 17 öltéssel varrták össze a mellkasát. A kislány életben maradt, de a kengurutámadás nyomait élete végéig viselnie kell majd. Az állat főleg a mellkasát és az arcát marcangolta meg, de Mileah egész testén penge vékony karmolások futnak végig.

A Fraser Coast Chronicle-nek nyilatkozó Argie azt mondja, reméli, hogy a kislány nem fog emlékezni a támadásra. A kenguru-horrort egyébként végig nézte Mileah hatéves bátyja és tízéves nővére is, akik a történtek óta a nagyanyjuk házában laknak.

„A fiam nem mer kiszállni a kocsiból addig, amíg a garázskapu teljesen be nem zárul" – mondja az anya.

Ezek a karmok brutális sérüléseket tudnak okozni
Fotó: Enrique Castro-Mendivil / Reuters

A támadás óta a szomszédok is tartanak attól, hogy egy kifejlett kenguru egyszer csak beugrik a kerítésükön és rátámad a szabadban játszó gyerekekre vagy házi állatokra, ezért egy vadőr már körül járta a külváros peremét, hogy megszámlálja a kengurukat. Eddig 93 példányt pillantottak meg.

A kenguruk egyébként meglehetősen agresszívan tudnak viselkedni. Az emberre erős lábaik és hosszú, hegyes karmaik miatt jelentenek veszélyt. Egy a keddihez hasonló találkozás könnyen halálos kimenetelű lehet.

Argie Abejaront és a férje, Chad szeretnének mindent megtenni annak érdekében, hogy mások gyerekeivel ne történhessen meg az, amin ők átestek, ezért kerestek fel egy vadvédelmi szakembert. A probléma megoldása valószínűleg a kenguruk elköltöztetése lesz, azt ugyanis senki nem szeretné, ha az állatoknak baja esne.

Mileah már hazamehetett a kórházból és a kislány a sérüléseitől eltekintve a régi önmagának tűnik. Egy dolgot leszámítva. Eddig a kenguruk voltak a kedvenc állatai, de a baleset óta, ha meglát egyet, azt mondja: Rossz kenguru – mondta el Chad Abejaron.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.