galéria megtekintése

Játék a bőrrel

0 komment


V. D.

Elegáns, kényelmes, időtálló – ilyen a 21. századi nők ruhatára Szerencsés Gabriella dizájner szerint. Ezt tartja szem előtt a tervezés folyamán is, legyen szó bőrkabátról, szoknyáról, kiegészítőről vagy menyasszonyi ruháról.

Szerencsés Gabriella
Szerencsés Gabriella

"Édesapám kőolajkutatással foglalkozik, anyukám pedig a banki szektorban dolgozik már jó ideje" – mondja, mikor gyerekkoráról faggatom.

Szegeden nőtt fel, a kézügyességét pedig véleménye szerint apai nagyszüleitől örökölte. Nagypapája bádogos volt, nagymamája pedig kosárfonó. "12 éves korom óta tudom, hogy divattervező szeretnék lenni" – kezdi Szerencsés Gabó. Mint mondja, egészen addig balett-táncosnak készült, ám mivel már akkor elérte a 170 centiméteres magasságot, és még növésben volt, a tánctanár lebeszélte róla, mondván nem lenne túl egyszerű táncpartnereinek emelgetni őt a színpadon.

 

Egyenes út vezetett tehát a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemre. "Itthon nagy hangsúlyt fektetnek a művészeti megvalósításra, de Barcelonában az életre készítenek fel" – mondja.

Fél évet töltött Katalónia fővárosában, ahol a gyorsaságon és a frissességen volt a hangsúly. "Amikor kint voltam, a Massimo Dutti (egy spanyol ruházati márka – a szerk.) képviselői jöttek az iskolába. Kiadták a feladatot, a legjobban teljesítő diákoknak pedig állást ajánlottak"- mondja a 32 éves tervező, akinek márkája kizárólag minőségi bőrből készülő, hosszú élettartamú, letisztult formájú darabokat kínál.

A legjobb minőségű bőrrel dolgozik
A legjobb minőségű bőrrel dolgozik

Célközönsége elsősorban azok a 25 év feletti hölgyek, akik számára fontos az elegancia és a minőség, szívesen hangsúlyozzák nőiességüket, és kerülik a tucatmegoldásokat. Emellett pedig fontos számukra a kényelem is.

Egyre többen keresik fel és bízzák meg esküvői ruhájuk elkészítésével is. "Komoly tervezői kihívás ez: olyat alkotni, ami nagyon különleges és mutatós, mégis jól érzi benne magát az ember".

A tüllös-nagy uszályos ruhaköltemények helyett a letisztult, mégis rafinált szabásvonalú ruhákat részesíti előnyben. Ez visszaköszön a kiegészítőknél is.

Túlzásoktól mentes, jól variálható alapdarabok és kiegészítők
Túlzásoktól mentes, jól variálható alapdarabok és kiegészítők

A nyári kollekcióban többféle méretű és karakterű modell szerepel, amelyek közös jellemzője a merész színválasztás és az izgalmas anyagkombinácó. A puha, semleges karakterű bőrökhöz minden esetben tapintásra késztető, különleges kiképzésű anyagok társulnak, amelynek hol izgalmas felületi játéka, hol szokatlan struktúrája vonzza a tekintetet.

"A geometriai formák ihlették" – mondja, majd hozzáteszi: gyakran maga az alapanyag inspirálja, annak esése, a felület játéka. Megérinti, és már azon jár az esze, hogy mivel és hogyan lehet majd azt kombinálni.

Egyelőre főleg a női vásárlók vannak többségben, ám egyedi felkérésekre folyamatosan tervez férfiak számára is.

A táskák és a pénztárcák ára 20 és 100 ezer, míg az általa tervezett ruháké 50 és 250 ezer forint között mozog. A különböző bőrkabátokat 70 ezer forinttól lehet megvásárolni, az egyedi menyasszonyi ruhákért pedig 250 ezer forint körüli összeget kér.

Magyar márka a letisztult, elegáns stílust kedvelő nőknek
Magyar márka a letisztult, elegáns stílust kedvelő nőknek

"Számomra fontos, hogy a különböző darabok jól kombinálhatóak legyenek, az újabb szerzeményeket is könnyen társíthassuk a már meglévő ruháinkkal" – mondja a tervező. A variálhatóság mellett újabban a kevesebb több elve érvényesül munkáiban.
Ez jól látszik legújabb kollekcióján is, mely egyszerre vagány és üdítően friss. Épp olyan, mint maga a tervező.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.