galéria megtekintése

Visszafogott ragyogás a Golden Globe-on

0 komment

Puskás Anikó

Biztos befutónak vélt alkotások maradtak elismerés nélkül, esélytelennek hitt jelöltek pedig győztek a vasárnap éjjel megrendezett Golden Globe-díjátadón. Ruhák tekintetében azonban nem volt ennyire izgalmas a gála, a színésznők többnyire egyszerű, világos színű vagy csillogó estélyikben érkeztek.

Idén a letisztult, elegáns stílus diadalmaskodott a Golden Globe-on: bár voltak, akik merészebbek voltak a ruha kivágását vagy éppen színét illetően, a többség mégis fehér, krém-, arany-, ezüstszínű, esetleg sárga ruhát öltött, ráadásul a színésznők dekoltázs helyett inkább vállakat villantottak. Az egyszerű ruhákhoz oldalra fésült hajkoronákat, lágy, természetes hullámokat és decens kontyokat viseltek, de ékszerek tekintetében sem voltak túl kreatívak, még mindig a gyémánt a nő legjobb barátja.

A régi Hollywood csillogását idézte Diane Kruger Emilia Wickstead-ruhája, mely zártsága ellenére mégis az este egyik legszebbje volt. A remek szabású estélyi kiemelte a 38 éves, német származású színésznő alakját, az usztály pedig királynői rangot kölcsönzött neki. Kruger egyedül frizura tekintetében volt kicsit bátrabb, de jól döntött: hátrafésült haja láttatni engedte egész arcát és csodaszép, Kwiat és Marina B tervezte gyémántfülbevalóit. A színésznő talán nem véletlenül alakította Szép Helénét a Trójában, gyakorlatilag amúgy sem tud hibázni: legyen szó szexis és csipkés feketéről, franciás sikkről, királynői pompáról, de akár egy egyszerű, mintás nadrágról, mindig kifogástalanul érkezik a vörös szőnyegre.

Diane Kruger párjával, a The Affair című sorozatban is szereplő Joshua Jacksonnal érkezett a gálára
Diane Kruger párjával, a The Affair című sorozatban is szereplő Joshua Jacksonnal érkezett a gálára
Mario Anzuoni / Reuters

 

Hasonló stílust képviselt Kate Beckinsale. A görögös hangulatú Elie Saab Coutur-darab tökéletes választás volt: a bő és lágy esésű, semleges színű szoknyarész a csillogó, ízléses dekoltázsra irányította a hangsúlyt, a színésznő magasra tűzött kontya és visszafogott sminkje miatt pedig csak még jobban csillogtak a Bulgari ékszerek.

Az 54 éves Julianne Moore huszonéveseket megszégyenílően festett ezüstszínű Givenchy Couture-ruhában, ami kitűnő választás volt egy díjazott számára. A színésznő a Legjobb drámai színésznőnek aranyszobrocskáját vihette haza a Still Alice című filmben nyújtott alakítássért. Az estélyi csillogó, szűk míderszerű felsőrésze és tollas alsórésze nem volt sem túl sok, sem túl kevés, a drámai füstös szemsmink és a natúr rúzs szinte adta magát a ruhához, egyedül talán a frizura szorult volna némi újragondolásra.

Julianne Moore egy Givenchy Couture-ruhában érkezett Danny Moloshok / Reuters

Lehet, hogy Melanie Griffith és Don Johnson 25 éves lánya, Dakota még újoncnak számít filmiparban, de a divatot illetően jelesre vizsgázott. A szürke ötven árnyalatának női főszereplője egy, a Chanel kifutóján bemutatkozott, ezüstszínű darabot választott a gálára. A magasan felsliccelt pánt nélküli ruha vadságát a kiengedett, hullámos haj, az egyszerű smink és a kevés ékszer lágyították, így a fiatal színésznő egyáltalán nem tűnt közönségesnek.

Reese Whiterspoon biztonsági játékot játszott: az ezüstös csillogású Calvin Kleinjében maga volt a megtestesült elegancia. A pántnéküli ruha és az oldara fésült frizura kiemelte a színésznő karcsú nyakát és formás vállait. A szolid fülbevaló remekül illett a szetthez, bár a markáns gyémántkarkötő helyett egy finomabb, légiesebb darabot kellett volna választania.

Jennifer Lopez megint hozta a szexis dívát az ezüstszínű, art deco ihletésű gyöngyös Zuhair Murad kaftánruhában. A latin popsztár ezúttal sem fukarkodott bájaival. A ruha szabása remekül hangsúlyozta homokóra-alakját, a kellően mély dekoltázs mellett pedig még hosszú, formás lábait is szemügyre vehették a fotósok.

Vannak, akiktől - JLo-hoz hasonlóan - nem szokatlan a kivágott, sokat láttató estélyi, ám Kate Hudson nem közéjük tartozik, éppen ezért is az övé volt az este egyik legizgalmasabb darabja. Goldie Hawn lánya egy lélegzetelállító, fehér Atelier Versace ruhát viselt. A ruha kétségkívül nem hagyott túl sokat a képzeletre, elöl, oldalt és hátul is mélyen kivágott volt, a színésznő formás idomairól még a frizura sem vonta el a figyelmet, Kate ugyanis feltűzte a haját - éppen ezért egyesek szerint túlzásokba is esett.

Szende fehérek és tüzes vörösek

Kate öltözékével már át is értünk a következő szekcióba, ahol a fehér, krémszínű és világos estélyi ruhák domináltak. A fehérre szavazott Julia Louis-Dreyfus, Emily Blunt, Rosamund Pike és Salma Hayek is. Az alacsony, de annál tüzesebb színésznő egy elefántcsont színű Alexander McQueen brokátruhát választott, és bár az estélyi meseszép volt, kiegészítők tekintetében a kevesebb több lett volna: vagy a rózsás hajszínt, vagy a hangsúlyos, toll alakú fülbevalót otthon kellett volna hagynia.

Sienna Miller kivágott, világos színű, szellős Miu Miu ruhája nem nyerte el maradéktalanul a divatblogok tetszését. Pedig Miller kisasszony hozta a tőle megszokott laza, hippis stílust, de a rossznyelvek szerint egyedül a csillogó Jimmy Choo lábbeli volt értékelhető az egész szettben. Anna Faris csinos, de szőke hajával kissé színtelen volt a világos és virágos Reem Arca ruhában.

Világos rózsaszínbe bújt a háromgyerekes Mrs. McConaughey, Camila Alves, világoskékbe az Amerikai botrány üdvöskéje, Amy Adams, aki amúgy a Nagy szemek című életrajzi drága főszerepéért kapott díjat.

Üde színfolt volt Naomi Watts, bár az ausztrál színésznő kanárisárga Guccija emlékeztetett a 2006-os Oscaron viselt Escada estélyire, a vörös rúzs és a kígyó alakú gyémántnyaklánc azonban kellően izgalmassá tették az Oscar-díjas színésznő megjelenését. Szintén sárgába bújt Channing Tatum hites felesége, Jenna Dewan Tatum és az eddig főként B-kategóriás vígjátékokban szereplő Leslie Mann is.

Naomi Watts kanárisárga Gucci ruhában lépett a vörös szőnyegre
Naomi Watts kanárisárga Gucci ruhában lépett a vörös szőnyegre
Mario Anzuoni / Reuters

Nem lenne igazi egy díjátadó vörös, piros és bordó ruhák nélkül, a 2015-ös Golden Globe-on is egy sor sztár választotta a ƒ„kis fekete” méltó párját. Heidi Klum vállakat szabadon hagyó, piros Alteier Versacéja szép volt, izgalmas és elegáns, ám a szupermodell ezúttal sem okozott nagy meglepetéseket. Ahogyan Cathrine Zeta-Jones sem, a brit színésznő köztudottan szereti a piros estélyiket és a drámai, füstös sminkeket, az a Versace-ruha, amit az 1999-es Oscaron viselt, például ikonikus is lett. A piros Angel Sanchez estélyi gyönyörű, azonban - bármilyen paradox módon hangzik is, de - kissé vérszegény választás volt a színésznő részéről.

Viola Davis vállpánt nélküli, Donna Karan Atelier ruhája viszont bravúros volt, szépen kiemelte a színésznő bőrszínét és még a vörös rúzzsal együtt sem volt túl sok. Kate Mara a tüzes szín ellenére mégis kislányosra vette a figurát, a Miu Miu ruhára tett öv és a hátratűzött frizura miatt akár egy tizest is letagadhatott volna a 31 éves színésznő.

Két gyönyörű, érett színésznő is a vörösre szavazott. A 70 éves Helen Mirren hosszú ujjú Dolce&Gabbanája sehol sem volt kivágott, mégis vonzotta a tekinteteket, a skarlátvörös strasszos ruha kiemelte bámulatos alakját. Mirren ráadásul egy nagyon szép gesztust is tett: a múlt heti Charlie Hebdo-mészárlás áldozataira emlékezve egy tollat tűzött a mellkasára.

Nem sok 77 évesen állt volna ilyen kifogástalanul a vörös Versace-ruha, de Jane Fonda, az aerobic szülőanyjának alakja még ennyi idősen is káprázatos, az estélyit pedig kissé át is alakították. A magas oldalslicc eltűnt és a készítők egy áttetsző anyagú karrészt is hozzávarrtak a ruhához, így tökéletes lett.

Jane Fonda káprázatos volt a vörös Versace ruhában Mario Anzuoni / Reuters

Futottak még - bár nem kellett volna

Nem sikerült a ruhaválasztás viszont Keira Knightley-nak. Az amúgy sikkes angol színésznő pillangómintás, fidres-fodros Chaneljében inkább keltette egy lepkegyűjtő hatását, mintsem egy már Oscar-Díjra jelölt fiatal színésznőét. Jennifer Aniston sem brillírozott a fekete, flitteres Saint Laurenttel, ami a magas oldalslicc ellenére is elég egyhangú hatást keltett.

Patricia Arquette-nek borítékolható volt a Legjobb női mellékszereplő díja a Sráckor anyafigurájáért, de a fekete Escada estélyije előnytelenül hangsúlyozta alakját és elrejtette, ami szép a színésznőn, a nagy masni pedig szinte agyonnyomta. Hasonlóval már próbálkozott Nicole Kidman, a 2007-es vörös Balenciaga-ruha azonban rajta jobban állt. Patricia amúgy szintén a párizsi tragédiára emlékezett, a vörös szőnyeges pózoláskor egy Je suis Charlie-feliratot vett elő a táskájából.

Maggie Gyllenhall egyszerűen csak unalmas volt a pántnélküli rózsaszín Miu Miuban. Bár Jake Gyllenhall nővére valamiért amúgy is előszeretettel visel a koránál sokkal érettebb darabokat, egy Golden Globe-jelölttől azért valami figyelemfelkeltőbbet vártunk volna. Akárcsak Katie Holmes-tól, de a 36 éves színésznőt inkább saját nagymamájának sminkelték. Az egy dolog, hogy a bordó, szintén pántnélküli Marchesa ruha és az oldalra kötött copf meglehetősen unalmas volt, de a színtelen ajkakra egyszerűen nincsen mentség.

A Vészhelyzet és a Legjobb drámai sorozatnak választott The Affair című sorozat sztárja, Maura Thierney egy bordó páncélinget vett magára, Tina Fey pedig egy méretes muffinnak, Lana Del Ray valószínűleg partra vetett sellőnek képzelte magát, amikor a húzott, türkiz estélyit választotta, a Homeland sztárja, Claire Daines ruháját pedig két szóval lehet jellemezni: „túl sok”.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.