galéria megtekintése

Ezért vannak bevásárlókocsik a gyerekklinikán

1 komment

NOL
NOL

Az elmúlt napokban villámgyorsan bejárta az internetet egy fénykép, mely tanúsága szerint a szegedi gyermekklinikán fém bevásárlókocsiban szállítják az öt év alatti gyerekeket. A kórház a megyei lapnak elmondta, miért.

Nincs pénz hordágyakra
Nincs pénz hordágyakra

„Egy gyermekkórház betegágya 2015-ben Magyarországon. Hirtelen nem tudom, hogy röhögjek, vagy inkább sírjak. Asszem inkább sírok..." – ezzel a szöveggel posztolta egy férfi a képet, melyet néhány nap alatt több ezren osztottak meg.

Bár készítője nem írta le, de a bevásárlókocsiba helyezett ágyneműn látszik, hogy a kép a szegedi gyermekklinikán készült.

A Délmagyar megkeresésére a Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ megbízott elnöke, Facskó Anrdea elmondta, hogy régóta használják ezeket a kocsikat, de kizárólag betegszállításra: „Sokáig kézben cipelték az altatott vagy más miatt hordozásra szoruló kicsiket – ez a megoldás annál jóval biztonságosabb"

 

A megbízott klinikaiközpont-elnök azt is elmondta, hogy a gyermekkórházban nem használhatóak felnőttekre méretezett hordágyak, már csak az ajtók mérete miatt sem, de nem is lennének praktikusak a kicsik számára. Léteznek ugyan szabványos, gyerekeknek való hordágyak is, ám ezek annyira drágák, hogy a kórház nem tudja megvenni őket, így még mindig a bevásárlókocsi tűnt a legpraktikusabb és legbiztonságosabb megoldásnak.

Facskó Andrea hozzátette, hogy a kocsik meg vannak tisztítva és le vannak fertőtlenítve, az ágyneműket és a fejtámaszokat pedig naponta cserélik, akárcsak a rendes ágyakban.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.