galéria megtekintése

Elegük lett a sárga fogakból, legyártották a színtelen kávét

0 komment


Fenes Gábriel

Egy fiatal testvérpár innovációjától hangos a kelet-szlovákiai Bodrogszerdahely és környéke. A Nagy Dávid és testvére, Ádám által kifejlesztett színtelen ital alapjaiban változtathatja meg a kávézási szokásokat.

Ádám és testvére, Dávid
Ádám és testvére, Dávid

Színtelen kávéitalt fejlesztett ki két borsi fiatal. Nagy Dávid fejéből több mint három éve pattant ki a víznek látszó kávé ötlete.

– Sok presszókávét iszom, amely sárgásra színezi a fogaimat. Folyamatosan vásároltam fogfehérítő fogkrémet, aztán eszembe jutott: Mi lenne, ha a kávé színtelen lenne? – mesélte lapunknak Nagy Dávid. Mivel a piacon nem talált ilyen terméket, ezért testvérével, Ádámmal elkezdtek kísérletezni. A kávé barna színének kivonása több hónapig tartott, de végül sikerrel jártak. Így született a színtelen, ám a kávé ízére hasonlító CLR CFF (Clear Coffee) elnevezésű ital.

 

– Nem olyan intenzív, mint egy presszókávé. Az erőssége inkább a filteres kávéhoz hasonló. Ízlés kérdése, hogy hidegen vagy melegen fogyasztjuk – magyarázza Dávid, aki elmondta, hogy az ital nem tartalmaz cukrot, édesítőszert és tartósítószert sem. Egyelőre csak 200 ­ml-es üvegekben kapható. Ezek koffeintartalma 100 milligramm, vagyis egy cappucino erősségével egyezik meg. A színtelen kávé receptje és gyártási folyamata teljesen titkos.

A kávéital gyártása múlt decemberben indult Bodrogszerdahelyen, a forgalomba hozatalán pedig jelenleg is dolgoznak. A terméket egyelőre csak online lehet megvásárolni, de egy szlovákiai üzletlánc már felfigyelt rá. Egy 200 ml-es üvegért 3,50 eurót (1050 forint) kell fizetni, azonban csak öt darabos kiszerelésben rendelhető. Az ár soknak tűnhet, de Nagy Dávid elmondta, hogy az ital csúcsminőségű, frissen pörkölt kávéból készül.

Az első visszajelzések pozitívak voltak, ami a fejlesztőket is meglepte. Nagy Ádám és Dávid még a kezdeti nehézségeknél tartanak, de remélik, hogy hamarosan beindulhat a színtelen kávéital nagyobb volumenű gyártása is.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.