galéria megtekintése

Buzánszky, Rékasi is nyeregbe pattan: irány Rio

0 komment

Buzánszky Jenő, az Aranycsapat legendás játékosa is fűre lépne, ezért nyeregbe szállt. A Maracana stadion gyepére csak a legnagyobbak léphetnek, megéri tekerni: aki május végéig rendszeresen bringázik, összegyűjti az utazáshoz szükséges kilométereket, és akinek még a szerencse is kedvez, az ott lehet a legnagyobbak között.

A FIFA Labdarúgó-Világbajnokság hivatalos főszponzoraként a McDonald's idei BringaMánia programjában a focit és a bringázást összekapcsolva is népszerűsíti a kerékpározást.

A most meghirdetett és Andorid és iOS okostelefonokra letölhteő applikáción keresztül elérhető Tekerj el RIOba! játék szerencsés fődíjasa nemcsak, hogy testközelből tapasztalhatja meg a döntő hangulatát, de egy exkluzív program keretében felejthetetlen élményeket szerezhet.

Többek között közös fényképet készíthet a világbajnokság trófeájával is. Brazília legnagyobb stadionja, a Maracana az 1950-es labdarúgó világbajnokságra épült, és 63 évvel később a 2014. július 13-i döntőt is ott játsszák majd.

 

A brazil futballszentély gyepére csak nagyon kevés ember léphetett eddig, azt is csak a nagyon szigorú előírásoknak megfelelően. Most esélye lehet erre mindazoknak, aki regisztrálnak a Tekerj el RIOba! Játékba, május végéig rendszeresen bringáznak, és akinek még a szerencse is kedvez.

A 2010-ben startolt McDonald's BringaMánia program ugyanis legújabb kampányában nem kisebb vállalkozásra csábítja a foci és a bicikli szerelmeseit, mint hogy minél többször pattanjanak nyeregbe, és így győzzék le a Budapest-Rio de Janeiro közti közel 10 000 kilométeres távolságot.

Persze mindezt virtuálisan, és jelképesen, hiszen már pár száz kilométernyi tekerés is elég lehet ahhoz, hogy egy szerencsés BringaMániás a riói Maracana Stadion gyepére lépjen a 2014-es foci világbajnokság döntő mérkőzése előtt. 

A programot bemutató sajtóeseményen Buzánszky Jenő, az Aranycsapat legendás játékosa és Rékasi Károly színművész is biciklire pattantak.

A McDonald's BringaMánia programjának célja, hogy a biciklizés népszerűsítése mellett segítse a kétkeréken közlekedő felnőtteket és gyerekeket a kulturált, biztonságos bringázás elsajátításában. A program résztvevői együtt összesen mintegy 490 ezer km-t tettek már meg a biciklijükkel, és a kilométergyűjtés idén is folytatódik, többek között a 15. BringaMánia Balatonkörön, amelynek résztvevői május 3-án, Balatonföldváron állnak majd rajthoz. A program idei első nagyszabású eseményére eddig már 1000-nél többen regisztráltak, ők négy táv közül választhatják ki a számukra legmegfelelőbbet.

A szervezők a legkisebbekre is gondoltak, akik az 5 kilóméteres "Balatonköröcskén" barátkozhatnak a biciklis túrázással. A családoknak nyáron is kínál programot a BringaMánia, ők a Gyerekszigeten találkozhatnak ismét a BringaMánia Park rendezvényeivel.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.