Sportversenyek szurkolói hangulatában telt a nemzetközi hírű Bocuse d'Or szakácsverseny európai döntőjének első napja a Hungexpón. Becslések szerint kétezren jöttek el drukkolni a versenyzőknek. A megmérettetésre kialakított helyszín többek szerint még a lyoni nagydöntő helyszínét is felülmúlja, amit egyébként legközelebb 2017-ben rendeznek meg.
Fotó: Szabó Miklós Népszabadság |
Az európai döntőn húsz európai ország professzionális séfjei versenyeznek. Két fogás készül, a dunai kecsege és a szarvasborjú a két alapanyag, az elkészült ételeket a legelismertebb nemzetközi séfekből álló zsűri pontozza, amelynek magyar tagja Szulló Szabina, az Onyx executive séfje. A konyhai munkát egy másik grémium értékeli, figyelembe véve, mennyire tisztán dolgoznak és miként optimalizálják az ételhulladékot a versenyzők.