galéria megtekintése

Álláshirdetést adott fel a világ legeldugottabb szigete

0 komment

B.Zs.

Tristan da Cunha, a világ mindentől legtávolabb eső lakott szigete gazdálkodót keres, aki segít gatyába rázni a helyi, főleg krumplitermesztésre és birkatenyésztésre épülő mezőgazdaságot. Nagy-britanniai gyakorlat előny.

Ha ön imádta a Miért éppen Alaszka? című sorozatot, zavarja a tömeg, szívesen élne az isten háta mögött és történetesen gazdálkodó, akkor ne habozzon, és pályázza meg a világ legelhagyatottabb szigetén meghirdetett pozíciót! Az eszképista farmerek most mezőgazdasági tanácsadóként kezdhetnek új karrierbe a Szent Ilonától mindössze 2000 kilométerre fekvő Tristan da Cunha szigetén.

Brian Gratwicke / flickr.com

"30 évnyi hirdetési gyakorlattal a hátam mögött, ez még engem is meglepett" – összegezte véleményét Alan Brown, a jobs.nfuonline.com, a brit gazdálkodók szakszervezetének munkaközvetítéssel foglalkozó weboldalának vezetője. "Ez a legérdekesebb és egyedülállóbb lehetőség, ami eddig a hirdetési oldalunkra felkerült."

 

Az Egyesült Királyság tengerentúli területének számító szigetnek 265 lakója és egyetlen települése, Edinburgh of the Seven Seas (vagyis Hét tenger Edinburgh-je) van. A helyiek főleg halászatból, a homárhalászat után beszedett díjakból és a turistáknak eladott bélyegekből és érmekből élnek. A szigeten található iskola, templom, élelmiszerbolt, kocsma, kórház, kávézó, múzeum és turinfó is.

A vulkáni szigetet 1506-ban fedezte fel a névadó portugál admirális, de az 1700-as évek végéig lakatlan maradt. Az Atlanti-óceánt átszelő hajósok pihenőhelyéül szolgált, majd amerikai bálnavadászok települtek ide, később egy angol helyőrség, hogy rajta tarthassák a szemüket a "közeli" Szent Ilona szigetén száműzetését töltő Bonaparte Napóleonon. A korzikai 1821-es halála után csupán néhány telepes maradt.  

A sziget hivatalos oldala szerint a korai felfedezők a hegyes terep, a természetes kikötő és a megművelésre alkalmas föld hiánya miatt nem láttak fantáziát Tristan da Cunhában, aminek az éghajlata sem túl kellemes: minden évszakban heves esők és szél jellemzi. 

A brit gazdák szakszervezetének oldalára felkerülő álláshirdetés szerint: "A szigetnek nagyjából 1000 hold gyér legelője van, amely 300 szarvasmarha és 300 juh ellátására elegendő. A helyiek családi gazdaságokban termesztenek burgonyát, de szeretnének meghonosítani többféle zöldséget, gyümölcsöt és más növényeket is, hogy kevésbé támaszkodjanak az importra."

Brian Gratwicke / flickr.com

A sikeres jelentkezőnek Nagy-Britanniában szerzett tapasztalattal kell rendelkeznie az állatok modern gyógyászatában, a szántóföldek vetésforgóban történő művelésében, gyümölcsösök kialakításában és gondozásában, hüvelyesek melegházi termesztésében, illetve a juh és tejelő szarvasmarha állomány ellátásában.

A munkához ingyenes szállást és utazást is biztosítanak, a fizetés pedig a szakmai tapasztalattól függ. Az állás két évre szól a hajózási menetrendhez igazodva, tekintve, hogy idén például összesen kilenc hajó indul Tristan da Cunhába Dél-Afrikából.  

"Remélem, akad valahol egy angol gazda, aki megragadja a lehetőséget, felel erre az egyedülálló kihívásra, és elhozza a brit gazdálkodó hagyományokat erre az elhagyatott szigetre" – mondta Alan Brown a Daily Mail beszámolója szerint.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.