galéria megtekintése

Tarantino a Disney ellen: Ébredő düh

1 komment


Csákvári Géza

Bár az egész világ Star Wars-lázban ég, egy ember biztosan nem örül a mozis inváziónak. Hollywood örök fenegyereke, Quentin Tarantino (képünkön) a neves rádiós, Howard Stern műsorában kelt ki az űrsagát gyártó és forgalmazó Disney ellen.

– A Disney jól kiizélt velem – fakadt ki élő adásban. Tarantino azt szerette volna, ha a legendás Los Angeles-i mozi, a Cinerama Dome karácsonytól vetíti új művét 70 mm-es filmkópiáról, mivel itt tartották a világpremiert is.

Fotó: Reuters

Tarantino szerint a westernjét forgalmazó társaság erről meg is állapodott a Dome-ot üzemeltető ArcLight Cinemasszal, akik jelezték a Disney-nek, hogy karácsonykor műsorváltás lesz. Erre a cég ultimátumot adott: ha nem az űrmese új részét játsszák az ünnepek alatt, akkor kivonják azt a teljes hálózatból.

 

„Gyűlölködő, bosszúéhes és gonosz zsarolás" – summázta a véleményét Tarantino. Hozzátette, nem a filmmel vagy rendezőjével, J. J. Abramsszal van baja, hanem a Disney-vel.

Nálunk a két film egy forgalmazónál, a Fórum Hungarynál van. Így nem véletlen, sőt nagyon is érthető, hogy nem ütköztetik a bemutatókat, csak csendben januárra tolták Az aljas nyolcas hazai premierjét.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.