galéria megtekintése

Október 2-án minden megváltozik

0 komment

Bujdosó Bori

Hiszen kezdődik az ország legmenőbb zenei fesztiválja, az UH Fest.

Az október 2-án, vasárnap kezdődő UH Fest az először 2001-ben megrendezett zenei fesztivál történetének eddigi legszínesebb programját kínálja – mondta el nekünk Puskár Krisztián, a fesztivál egyik főszervezője. Idén jönnek olyan közel-keleti fellépők, akik új ízt hoznak a válogatásba, a szokásosnál több énekes-dalszerző lép fel, és a house-os, diszkós vonal is nagyon változatos lesz.

Lotic

Három kifejezetten táncos buli lesz három különböző arculattal:

 

6-án, csütörtökön a legaktuálisabb basszuszenei trendek jelennek meg a Larmban, ahol a Berlinben élő texasi Lotic lép fel, egy queer előadó, aki Puskár elmondása szerint az egyike azoknak, akik visszahozták a politikát a tánczenébe, és nagyon provokatív fellépést várhatunk tőle.

7-én, pénteken a kozmikus, pszichedelikus house legnagyobb francia alakja, a Zombie Zombie duó egyik tagja, Étienne Jaumet csinál bulit a Toldiban.

8-án, szombaton pedig a brit Powell lép fel a Larmban, aki egy sajátos, töredezett ipari technót képvisel. A lemeze, amely egy héttel a budapesti fellépése után jelenik majd meg, Puskár szerint sok zenei újságíró idei toplistájára fel fog kerülni.

Az énekes-dalszerzőknek szentelnek egy intim estét 3-án, hétfőn a Jurányiban, ahol játszik Richard Dawson folkzenész, akivel másnap a Hátsó Kapuban a Wire magazin újságírója beszélget, a Golden Diskó Ship, azaz Theresa Stroetges, illetve az Unknown Child néven szólóban fellépő Szurcsik Erika is.

Golden Diskó Ship

Puskár egyik személyes kedvence a fesztiválról a csütörtök esti program a Francia intézetben, ahol két francia művész, Pierre Bastien és Franck Vigroux lép fel. A szerdán a Gödörben előadást is tartó Bastien legendának számít, aki a 80-as évek óta építi saját, mechanikus hangszereit, és Aphex Twin is felfedezte magának.

Tavaly a Capella volt a fesztivál egyik legintenzívebb hangulatú helyszíne, Puskár azt ígéri, hogy idén is „nagyon vad este" lesz ott 4-én, kedden. Bővebb infó az estéről itt.

És persze jól hangzik a 2-ai, vasárnapi nyitóeste „szép és színes" programja is: a Dwarfs of East Agouza trió improvizatív, fúziós, pszichedelikus rockot játszik majd, jön a Sote nevű iráni hangművész, a hipnotikus, dubos zenét játszó Killing Sound és Alpár a moduláris elektronikával.

The Dwarfs of East Agouza

Természetesen mindez csak néhány kiragadott ajánlat, a teljes program megtekinthető az UH Fest site-ján, illetve eseményekbe rendezve a Facebookon is.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.