galéria megtekintése

Nem hisz az ördögben, de űzi

0 komment


Csákvári Géza

Ma kezdik vetíteni nálunk az Outcast című horrorsorozatot. A főszereplő, Patrick Fugit úgy érzi: karaktere nem egyértelműen jó vagy rossz.

Mint sorozatsztárnak, nem lehetett nehéz megkapnia az ördögűző szerepét.

Én inkább úgy fogalmaznék, hogy olyan volt, mintha lassan beülne az ember egy borzasztó forró vízzel teli kádba. Hovatovább: mivel Amerikában a Cinemax, a világ többi részén pedig a Fox sugározza a sorozatot, több főszakácsnak kellett megfelelnem. Ami a folyamatot részemről illeti: láttam az Ördögűzőt, olcsó utánérzésében nem vettem volna részt. Robert Kirkman meggyőzött róla, hogy nagyon izgalmas dolgoknak nézek elébe. Elolvastam a forgatókönyvet, és láttam, minden epizódban megtudunk valami újat Kyle karakteréről, illetve a múltjáról. Az ilyesmi nagyon vonzó a színésznek. Azt hiszem, Kirkman sokat fejlődött íróként a The Walking Dead óta.

Az első részben van az a jelenet, amelyben egy kisfiút kell ököllel többször megütnie. Ritkán látni ilyen erőszakot tévés produkcióban.

 

Ez volt az évad egyik legmegrázóbb pillanata! Aggódtam nagyon, hogy egyáltalán elfogadható-e. A történet szerint a fiút megszállta egy démon, Kyle vele, azaz az ördöggel, küzd meg. Fontos volt nekem, hogy az ábrázolt erőszak tökéletesen beleillik majd a sztoriba, nem pusztán öncélú eszköz az írók és a rendezők kezében. Az általam játszott figura ugyanúgy retteg a sötét oldaltól, mint bárki más. Kényszerítve érzi magát arra, hogy lesújtson, és legalább annyira fáj neki, mintha őt ütnék meg. A lelkiismeret erősebb tud lenni bármilyen fizikai fájdalomnál.

Hisz a démonokban?

Én fikcióként tekintek az Out­castra, nem hiszek a démoni megszállásban vagy egyéb ilyen természetfeletti jelenségekben. Nincs ellenemre, ha az alkotói fantázia szárnyal, mindaddig, amíg a mese emberséges marad. Kyle karaktere is pont azért fontos nekem, mert ő nem is hős, nem is ellenlábas. Vagy inkább ez is, az is. Nem beszél sokat, másképp fejezi ki magát.

Már most biztos: lesz második évad.

Nem félek a skatulyáktól. Eddig sikerült úgy alakítanom a karrieremet, hogy nem vagyok köthető mondjuk egy kínosan lapos képregényfigurához. Kyle, mint mondtam, folyamatosan változik, fejlődik. Nem leszek tehát a filmtörténet századik ördögűzője! A Maffiózókban James Gandolfini is egyedülálló alakítást nyújtott, pedig nem ő volt az első gengszter a filmtörténetben.

Patrick Fugit Kyle szerepében

Berman és Pulcini Cinema Véritéjében együtt szerepelt Gandolfinivel...

Imádtam őt! Egy óriási grizzly medve, elképesztően érzékeny lélekkel. Amikor először találkoztam vele az olvasópróbán, odajött hozzám, és gratulált nekem. Szóhoz sem jutottam, csak arra tudtam gondolni, hogy előttem áll Tony Soprano mint igazi színészi példakép. Tudtam, hogy egy legendával dolgozom együtt, és váratlanul ért, hogy ilyen kedves ember.

Leghíresebb filmje a Cameron Crowe rendezte Majdnem híres, melyben egy ifjú újságírót alakít. Sose fordult meg a fejében, hogy kipróbálja magát ebben a szakmában?

Az a baj, hogy nem írok eléggé jól. Pedig az életemet arra tettem fel, hogy történeteket meséljek el. Apám író volt, lenyűgözött, ahogy megalkotta a történeteit. Anyám balerinaként a pantomimet tartotta minden előadó-művészet alapjának. Valószínűleg tőle örököltem az előadói képességemet. Szóval optimális esetben a színjátszás is történetmesélés. A pózolás nem érdekel. Cameronnal már két filmet forgattunk együtt, alig várom, hogy legyen egy harmadik. Neki bármire igent mondok.

Tévépremier ma este

Robert Kirkman új, nagyszabású horrortörténetének első része a Facebookon debütált. Az Outcast ezt az egyszer vetített epizódját itthon mintegy százezren nézték meg. Ma este tízkor a Fox csatornán tekinthető meg, aztán hétfőnként jönnek majd a további részek. Az alkotók már hónapokkal a premier előtt bejelentették: már készül a második évad.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.