galéria megtekintése

Transznemű gyerekszínésszel újít a Modern család

2 komment


Pap Nikoletta

A tévés sorozatok történelmében először most bukkan fel nyíltan transznemű gyerekszínész, méghozzá egy népszerű családi komédiában.

Szeptember 28-án kerül adásba a nyolcadik évadját futó Modern Family legújabb epizódja az Egyesült Államokban. Az Egy sablonos nap című résszel a készítők tévétörténelmet írhatnak, ugyanis a komédiasorozatban most először kapott szerepet egy nyíltan transznemű gyermek­színész.

„Ő itt Jackson Millarker. Nyolcéves, Atlantából származik, és történetesen transznemű” – mutatta be az Instagramon a Modern család új epizódszereplőjét Ryan Case rendező hozzátéve, hogy Millarker rendkívül tehetséges, és nagyon büszkék rá, hogy vele dolgozhatnak.

Jackson Millarker Tom nevű karaktere a sorozat homoszexuális párjának adoptált kislányával, Lilyvel (Aubrey Anderson-Emmons) fog összebarátkozni. A készítők egyelőre nem erősítették meg, hogy Tom állandó mellékszereplője lesz a shownak, de korábban már tettek olyan nyilatkozatot, hogy szeretnének nagyobb teret adni a transznemű emberek bemutatásának a sorozatban.

 

A tavaly az Egyesült Államokban átlagosan 9,8 millió nézőt elérő széria rajongói egyelőre elég jól fogadták az új szereplő hírét, sőt transznemű gyereket nevelő szülők és transznemű felnőttek tucatjai fejezték már ki köszönetüket Tom karakteréért.

Jackson Millarker és az epizódot rendező Ryan Case
Jackson Millarker és az epizódot rendező Ryan Case
Instagram

A 2009. szeptember 23-án az amerikai ABC-csatornán debütáló sorozatot Magyarországon Modern család címmel elsőként az HBO Comedy kezdte el leadni 2010-ben, majd Egy rém modern családra átkeresztelve az RTL2 is sugározni kezdte indulásakor, majd később a Comedy Central is műsorra tűzte. Mindhárom változathoz külön szinkron készült. Az ­RTL-es átcímzésének promó­ciós okai voltak, mivel a sorozat egyik főszereplőjét az Egy rém rendes család Al Bundyjaként megismert Ed O’Neill alakítja.

A Modern Family három különböző típusú család életébe nyújt betekintést. Dunphyék a hagyományos nagycsaládot képviselik, Pritchettéknél két újraházasodott szülő neveli a kolumbiai származású, férjénél jóval fiatalabb asszony egy szem fiát, a másik két családdal rokoni kapcsolatban álló Joe Pritchett és Cameron Tucker pedig meleg párként nevelik Vietnamból adoptált kislányukat, Lilyt.

A mockumentary (áldokumentumfilm) műfajú széria alapkoncepciója a mai amerikai családok sokszínűségének bemutatása humoros formában, s bár szituációs komédiá­ról van szó, a történetek többnyire nagyon is komoly és aktuális témákat ölelnek fel.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.