galéria megtekintése

Millió dolláros koncertbevételek

0 komment


Csepelyi Adrienn

Az AC/DC adta el a legtöbb koncertjegyet 2015-ben, ennek ellenére az elképesztő sikerszériát futó Taylor Swift kereste a legtöbbet az eladott tikettek árából.

Az ausztrál rockbanda koncertjeit döbbenetesen sokan, összesen 2 millió 310 ezren nézték meg a múlt évben, ez 180 millió dollárt hozott a veterán zenekar konyhájára. Az amerikai énekesnő – aki a világ legnézettebb videoklipjei közül hármat is jegyzett 2015-ben, és begyűjtött egy kisebb teherautónyi díjat – kevesebb jegyből több bevételre tett szert: 250,4 millió dolláros bevétellel zárta az évet.

Brian Johnson és Angus Young
Brian Johnson és Angus Young
Jason Reed / Reuters

Az egyébként nem csoda, hogy ilyen sokan voltak kíváncsiak az AC/DC-re: a banda 68 esztendős frontembere, Brian Johnson már korábban megpendítette, hogy a zenekar elképzelhetően nem készít több albumot a 2014 novemberében megjelent Rock Or Bust után, s ehhez a lemezhez kapcsolódó lesz a zenekar utolsó turnéja is, így akinek a bakancslistáján szerepelt a „élőben headbangelni a Highway To Hellre” menüpont, az most vagy soha alapon megragadta az alkalmat. Teljesen azért nem kell kétségbeesniük azoknak sem, akik tavaly lemaradtak: az AC/DC már lekötött két jú­niusi koncertet Manchesterbe, illetve Londonba. Hogy azután mi lesz, az a jövő zenéje – a Motörhead legendás frontemberének, Lemmy Kilmisternek a múlt héten bekövetkezett halála szomorú figyelmeztetés a rajongók számára, hogy nem szabad halogatni a koncertlátogatást.

 

Ami a többi, 2015-ben nagyot kaszáló előadót illeti: Taylor Swift az egyetlen nő az első ötben, ahol ott van a négytagúra fogyatkozott brit-ír tinizenekar, a OneDirection (158,8 millió dolláros bevétel), a U2 (152,2 millió dollár), amely valószínűleg álmában is képes lenne megtölteni egy stadiont, valamint a törött lábú Dave Grohllal is fáradhatatlanul koncertező amerikai Foo Fighters (127 millió dollár) is.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.