galéria megtekintése

Tízes szintű edzőterem Antall József sírján

0 komment


Csepelyi Adrienn

Művelődjön Ön is Budapest legabszurdabb pokéstopjainak segítségével!

Bár az őrület alábbhagyott, a legkeményebbek tartják a frontot, és keresztül-kasul bejárják a várost egy-egy ritka jószágért. A pokésto­pok azok az állomáshelyek, ahol a játékosok a játékhoz szükséges cikkeket gyűjthetnek. ­Szobrok, emléktáblák, híres épületek helyén találhatóak, s rövid leírás tartozik hozzájuk.

A stopok a Pokémon Go fejlesztőinek korábbi, Ingress nevű játékából származnak, az akkori felhasználók nevezték el őket. Hol pontosan, hol viszonylag kevés szakmaisággal – így például létezik Cíp Kapu, Kőpasiarc, Neogótikus Bank és Svinx nevű pokéstop –, és persze ne feledjük a Csicsázott Homlokzatot a Fiumei úton.

A Rákóczi úton a ­street artot értelmezik századfordulós ornamentikaként, Kelenföldön meg a titokzatos Voláncsaj várja a mestereket.

 

Az, hogy Antall József sírján egy tízes erősségű gym (edzőterem, ahol a pokémonokat edzhetjük) található, még bennünket, gyakorlottakat is meglepett – elképzelik, amint párbajoznak a játékosok?

A Marilyn Didibár nevű stopot inkább nem publikáljuk – Jézus viszont nekünk is megjelent a sarkon.

Így neveld a pokémonod

Egy könyv a kezdőknek, egy a haladóknak
Egy könyv a kezdőknek, egy a haladóknak

Bár nagyot zuhant a népszerűsége, világszerte még mindig mintegy 30 millió ember játssza a Pokémon Go nevű játékot. A játékosok vajmi kevés segítséget kapnak az elinduláshoz, így a mesterek többnyire online fórumokon és szájhagyomány útján képzik magukat. Most viszont magyarul is megjelent két kézikönyv, amely segítséget nyújt az elakadt mestereknek, akik nem akarják órákig bújni a netet egy-egy hasznos tanácsért. A szerző, Justin Ryan saját bevallása szerint megszállott pokémonozó, és szemfüles módon gyorsan össze is szedett mindent, amit a játékról tudni illik, és könyvet írt belőle. Az Athenaeum kiadó gyors reagálású egységként már meg is jelentette a kétkötetes alkotást.

Az első rész alapvető szabályokat és tippeket tartalmaz, a második a játék későbbi, párbajozós szakaszához nyújt komoly segítséget – és épp ez a leghomályosabb terület, a legtöbben csak ész nélkül lövöldöznek egymásra pokémonjaikkal, pedig némi logikával és tanulással hatványozható az eredmény. Melyik pokémon győzi le könnyedén a másikat? Hogyan taktikázzunk párbaj közben, miként ugorhatunk el a támadás elől? Hogyan fejleszthetünk erős pokémonokat? Szülőknek és nagyszülőknek, akik gyerekeik kedvéért próbálnak felzárkózni, igazi életmentő.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.