galéria megtekintése

Focitévé futball-Janikkal

0 komment


Rab László

Az izlandi meccs elején ugyan lekéstek az M4-esek a magyar himnuszról, mert nem bírták időben abbahagyni a gatyareklámot. Aztán persze „megszerezték", és kitették a honlapjukra a „technikai hiba" miatt lemaradt bevezető részt, nem lett belőle botrány.

Mohay Bence az ír szurkolók vállán
Mohay Bence az ír szurkolók vállán

Én is megbocsátottam, mert a futball Eb-t végül jó színvonalon közvetítették. Gundel-Takács Gáborék már a csoportmeccseken összehangoltan játszottak az itthoni okoskodókkal. Nekem a helyszíni kapcsolások tetszettek a legjobban. Mohay ­Bence, akit az írek mikrofonostul a levegőbe emeltek, ügyesen reagálva adta át magát a stadion környéki örömködésnek. Berkesi Juditnak a kispad körüli settenkedéseket szánták, és ebben fölöttébb eredetinek bizonyult. Ő lehetne az a női szpíker, akire nyugodtan rá lehetne bízni egy komplett meccs közvetítését is.

 

A stúdióban az édesebb hangot megütő Héder Barna, az alákérdezés kockázatát is felvállaló Kovács István vagy a mindenre rácsodálkozó Petrovits-Mérei Andrea kézben tartotta a műsort, nekem mégis a különleges helyzetektől feldobódott Molnár Mátyás tetszett a legjobban. A szakértők közül Hegedűs Henrik, az Origo és Szeli Mátyás, a Nemzeti Sport újságírója bizonyult a legösszeszedettebbnek, de jó ötlet volt az outsiderek – színészek, pólósok és más külső beszélők – szerepeltetése.

Az installációs táblán karikákat és nyilakat húzgáló futball-Janikat viszont bizalmatlanul méregettem, többen közülük az évtizedes eredménytelenségből érkeztek. Most viszont átmentek okosba, és tippeltek, amivel mindig mellé lehet nyúlni. Amit hiányoltam, az a kritikus hang. Az „isteni" Bernd Storck hibáiról például senki sem mert beszélni, pedig a portugál vagy a belga ­meccs kapcsán azért lett volna rá lehetőség. Ennek oka a váratlanul jó szereplés lehetett.

Hiányoztak a száraz megközelítéssel tálalt mélyebb kombinációk is egy-két nappal a meccsek után. ­Ekkor már nem az eredmények izgatják az embert, hanem azok a momentumok, amelyek messzebbre mutatnak a zöld gyeptől és a „pettyestől" ­(Kleinheisler angyali érkezésének, Szalai főnixmadárként ­való feltámadásának okai stb). Ehhez a jövőben szabadabb nézőpontú kollégákra lesz szükség.

Szót ejtenék még arról, hogy az MTVA – kocsmában teszteltem a betűszó jelentését, a „magyar támogatásválogató alap" kapta a legtöbb tippet – kínosan távol tartja magát a megosztó oldalaktól. Ezért aztán a magyar gólokat arab vagy orosz hanggal kénytelen az ember visszanézni a youtube-os összefoglalókban.

Az egyperces propagandahírektől kiütést lehet kapni, valahogy túl sok bennük az Orbán, a Szijjártó meg a Lázár. De aztán helyreáll a rend, mert szerencsére a gólokat már nem ők rúgják.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.