galéria megtekintése

Csak három évre üsse ki itt magát mindenki

3 komment

NOL

Koncertekkel, tárlatvezetésekkel, filmvetítéssel, éjszakai nyitva tartással, különleges programokkal és nem mellesleg egy hajnalig tartó záró bulival búcsúzik a február 15-én éjfélkor három évre bezáró Szépművészeti Múzeum.

Az utolsó két napon a látogatók búcsút vehetnek a múzeum állandó kiállításaitól, valamint a Rembrandt és a holland arany évszázad festészete című, már több mint 200.000 látogató által megtekintett tárlattól, de bezárás előtt megnyílik a II. világháború óta nem látogatható Román Csarnok is. A múzeum 2018 tavaszán, átfogó rekonstrukciót követően nyitja majd meg a kapuit a látogatók előtt.

Fotó: Veres Viktor / Népszabadság

A zárást megelőző szombati napon, Valentin éjszakáján a nyolc órakor kezdődő p.A.R.T.y elnevezésű, hajnalig tartó záró bulin zenél ŽAGAR DJ szettjével, a HEADSHOTBOYZ, valamint CRIMSON, és fellép a PR-Evolution Dance Company Move on táncelőadásával. Ezen az estén a legkreatívabb, ikonikus alkotókat, festményeket, műalkotások modelljeit megidéző jelmezben érkezők díjazásban részesülhetnek. A bohém partit az Absolut Warhol koktélok színesítik, a Barokk Csarnok pedig lounge térré változik, ahol régi magyar némafilmek láthatók majd.

 

Vasárnap klasszikusabb programmal várja egész délután és este a látogatókat a Szépművészeti, délután három órától az állandó kiállítások komolyzenei kamara-koncerteknek adnak otthont, a Barokk Csarnokban pedig a múzeum régi plakátjaiból és képeslapjaiból workshop keretében készíthetnek maguknak emléket a vendégek. A Reneszánsz Csarnokban felállított színpadon megtekinthetik a Kollázs – Képzőművészeti alkotások tíz híres magyar szemével című filmet, utána a Musica Historica régizenei együttes ad ízelítőt Rembrandt korának zenéjéből, majd a Spinoza Ház előadásában Spinoza & Rembrandt című zenés játékot láthatja majd a közönség.

Fotó: Móricz-Sabján Simon / Népszabadság

Az este Csemer Boglárka Boggie múzeumbúcsúztató koncertjével zárul. A zárónap délutánján megnyílik a közönség elől 70 éve elzárt, felújítás előtt álló Román Csarnok, amit folyamatosan, kis létszámú csoportokban tekinthetnek meg az érdeklődők.

A Szépművészeti Múzeum átfogó felújítási munkálatai február végén kezdődnek, de az előkészületek már hónapok óta zajlanak, emiatt a Régi Képtár egy része december eleje óta nem látogatható. Az előreláthatólag három évig tartó felújítás a Városliget komplex fejlesztését célzó Liget Budapest Projekt része. A 2018-ig tartó rekonstrukció során megújul a Román Csarnok, korszerűsítik a múzeum elavult fűtőrendszerét, klimatizálják a kiállítótermek egy részét, felújítják csarnok feletti tetőszerkezetet, valamint új kiállító- és közönségforgalmi tereket, valamint korszerű raktárhelyiségeket alakítanak ki a múzeumban.

Fotó: Veres Viktor / Népszabadság

Az 1906-ban megnyílt Szépművészeti Múzeum épülete már több részleges rekonstrukción átesett – legutóbb 2008-ban újult meg a múzeum homlokzata –, de a Román Szárny felújítása és az épületgépészet fejlesztése évtizedek óta váratott magára.

A felújítási munkálatok idején a múzeum épülete zárva lesz, de a gyűjtemény legfontosabb darabjaival a Magyar Nemzeti Galéria állandó kiállításán találkozhatnak majd májustól a látogatók. A megújult épület megnyitása után a Szépművészeti Múzeum egy új koncepció alapján csoportosított gyűjteménynek és új állandó kiállításnak ad majd otthont.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.