galéria megtekintése

Kétgyerekes családanya, diákok, programozó a brüsszeli áldozatok között

1 komment

V. D.
NOL

A belga főügyész a sajtótájékoztatóján szerdán elmondta, a brüsszeli terrortámadásokban összesen 31 ember vesztette életét, és további 270 ember pedig megsebesült. Az áldozatokról folyamatosan szivárognak az információk.

Frederic van Leeuw szerdán megjegyezte, az áldozatok száma még nőhet, mert több sérültet is válságos állapotban szállítottak kórházba. Napközben egyre több információ szivárgott ki a keddi terrortámadás áldozatairól.

Adelma Tapia Ruiz

Életét vesztette a 37 éves, perui származású Adelma Tapia Ruiz, aki férjével és négyéves ikerlányaival épp becsekkolt. New Yorkba repültek volna, hogy találkozzanak a nő nővéreivel, majd onnan Peruba utaztak volna. Egy perui éttermet terveztek nyitni férjével Brüsszelben.

 

Tapia halálát a perui külügyminisztérium is megerősítette. Ruiz férje és lányai túlélték a robbanást, bár az egyik négyéves kislány megsebesült a repeszektől.

Leopold Hecht

A 20 éves fiú a Saint-Louis Egyetem jogi karán tanult. A metróállomáson volt a robbantás idején. Kedden a bátyja Twitteren kérte, jelentkezzen, aki bármit tud öccséről. Később derült csak ki, hogy belehalt sérüléseibe. Halálhírét az egyetem is megerősítette.

Olivier Delespesse

A 36 éves férfi a Wallonie Bruxelles Federation alkalmazottja volt, a régióban élő, francia nyelvű polgárok képviseletével foglalkozott.

Megemlékezés Brüsszelben
Megemlékezés Brüsszelben
Charles Platiau / Reuters

A Telegraph úgy tudja, életét vesztette egy marokkói szárrmazású nő, azonban nevet egyelőre nem közöltek.

Sokan eltűntek

Rengeteg embert keresnek még mindig, a rokonok, barátok a közösségi médián keresztül próbálják felkutatni szeretteiket.

Nyoma tűnt Sascha és Alexander Pinczowskinak is. A testvérpár éppen az édesapjukkal beszélt telefonon, amikor robbanás történt a reptéren. "Olyan hangja volt, mintha valamilyen árokba zuhantak volna" - mondta az apa a BBC-nek.

Nincs hír az indiai programozóról, Raghavendran Ganesanről sem. Németországban élő testvére tegnap reggel beszélt vele utoljára, azóta nem tudja utolérni."Reggelente, amikor a Park állomás felé tart, akkor szoktuk hívni egymást. Legutoljára 8.55-kor beszéltünk. (...) A barátai az összes kórházat felkeresték a városban, de nem találták...de reménykedünk. Folyamatosan kapcsolatban állunk az indiai nagykövetséggel" - mondta a BBC riporterének.

Szerdán is sokan gyászolták az áldozatokat
Szerdán is sokan gyászolták az áldozatokat
Vincent Kessler / Reuters

A metrón utazhatott a belga Sabrina Fazal, aki kedd óta nem adott életjelet magáról. A Telegraph úgy tudja, a nő mobilját megtalálták a Maelbeek metróállomásnál. Barátja, Jonathan Selemani nem adta fel a reményt, a merénylet óta járja a brüsszeli kórházakat, remélve, hogy megtalálja kedvesét, akinek van egy egyéves kisfia, akire most a nagyszülők vigyáznak.

Nem adott életjelet magáról kedd óta a 29 éves Aline Bastin sem, aki barátai szerint szintén a metrón utazhatott.

Fabienne Vansteenkiste, egy reptéri dolgozó is eltűnt a robbantások után.

Személyi edző, sportoló is van a sérültek között

Élet-halál között  lebeg az amerikai származású Karen Northshield, aki éppen arra várt, hogy felszálljon a gépére. Húsvétra utazott volna haza.

A repülőtéren sérült meg a volt belga válogatott kosárlabdázó, Sebastien Bellin is. "Nem fogjátok elhinni, micsoda mészárlásnak voltam a szemtanúja - ezt mondta, amikor elértük telefonon" - mondta apja a CNN-nek. Mint mondta, fia közel 2 méter magasra repült a detonáció következtében, majd visszazuhant a földre. A bal lábát és a csípője jobboldalát repesz sebesítette meg.

A 19 éves Mason Wells szintén a Zaventem repülőtéren volt, amikor a robbanás történt. Égési sérülésekkel megúszta, szerencsés, ez volt a harmadik terrortámadás, amit túlélt.

A jelenleg rendelkezésre álló információk alapján nyolc francia állampolgár is megsérült, hármuk állapota válságos. A belgiumi olasz nagykövetség szerint három olasz állampolgár is megsebesült, és az amerikai nagykövetség legalább egy tucat, sérülést szenvedett amerikai állampolgárról tud, ám pontos számot nem közöltek.

Az indiai Jet Airways légitársaság két alkalmazottja is megsérült a reptéri detonáció során.

A L'Express szerint négy brit állampolgár is a sérültek között van, míg a British Airways egyik alkalmazottja, David Dixon eltűnt.

Két magyar állampolgárt is kórházban kezelnek. Szijjártó Péter kedden délután annyit közölt, mint a kettőjüket meg kellett operálni.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.