galéria megtekintése

14 éves lányokat erőszakoltak meg a galántai javítóintézetben

Évek óta zaklatják a fiatal korú lányokat, néhányukat pedig megerőszakoltak a galántai javítóintézetben, ahova többnyire drogozás miatt kerültek bírósági ítélettel - állítja blogjában Natália Blahová. A szlovákiai Szabadság és Szolidaritás (SaS) parlamenti képviselője szerint minderről a rendőrség több hónapja tud, de igyekeztek eltussolni az ügyet. Állítólag azért, mert az intézet igazgatójának befolyásos, kormánypárti ismerősei vannak.

Egy megerőszakolt 14 éves lány elvált édesanyja nemrég a rendőrséghez fordult, de aztán ismeretlen tettesek telefonon életveszélyesen megfenyegették őt, ezért inkább visszavonta a feljelentését. Az ügyről az elmúlt héten szerzett tudomást Andrej Kiska államfő is, aki azonnal cselekvésre szólította fel Tibor Gaspa országos rendőrfőkapitányt. Múlt szombaton nyomozók keresték fel az intézetet, ahol azonban senkit sem találtak, mert a lányok és a terapeuták horvátországi kirándulásra utaztak.

Az Aktuality.sk portál megtudta, hogy nemrég az intézet igazgatója három 14 éves lányt hívott az irodájába, leitatta, majd pedig megerőszakolta őket. Miután valaki feljelentést tett, a rendőrök és az illetékes hatóság alkalmazottjai kihallgatták a gyanúsítottat, de néhány nappal később leállították a nyomozást azzal, hogy nem történt bűncselekmény. Most viszont megszólalt annak a lánynak az édesanyja, akit az egyik terapeuta kényszerített közösülésre. A pozsonyi Sme napilapnak elmondta, hogy gyermeke rászokott a marihuanára, ezért helyezték el a galántai intézetbe, ahonnan nemsokára megszökött, a rendőrök hozták vissza, de erről nem értesítették őt. Amikor meglátogatta a lányát, nem akarták beengedni hozzá, de végül sikerült besurrannia. Lánya magas hőemelkedéssel feküdt, félrebeszélt, ezért az asszony követelésére azonnal kórházba szállították, ahol fertőző nemi betegséget állapítottak meg nála. Ismét feljelentést tett, de a rendőrség ezután sem cselekedett.

Az elmúlt hét végétől a fiatal korú lánynak és édesanyjának jogi képviseletét Daniel Lipsic volt belügyminiszter, neves ügyvéd látja el, aki azonnali cselekvésre szólította fel a munka-szociális-és családügyi minisztert, valamint az oktatásügyi tárcavezetőt. Egyúttal pedig panaszt tett a legfőbb ügyésznél, a galántai járási, valamint a nagyszombati megyei rendőrség tétlensége és bűnpártoló magatartása miatt.

 

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.