hirdetés
Legolvasottabb
Rovatok
Címlap
Belföld
Vélemény
Gazdaság
Külföld
Videó
Sport
Kultúra
Mozaik
Tud/Tech
Autó
Friss hírek
Galéria
Nolblog
Adatvédelem
Impresszum
Hírmátrix
“gasztro”
További friss hírek
Videók
Szilágyi Áron: Nélkülük nem sikerült volna - 10 éves a MOL Új Európa Alapítványa (X)
„Vannak ennél fontosabb dolgok is” - az ország legnagyobb szavazókörében jártunk
Videó a Teréz körúti robbantóról
Szögek borítják a Teréz körutat egy nappal a robbanás után
Koncz Zsuzsa új lemeze felér az elmúlt évek tüntetéseivel
„Megnyugtat, hogy nem lettünk mindannyian zombik” - megnyílt a 16. ARC
Így ebrudaltak ki otthonából egy újabb devizahiteles családot
Még több videó
gasztronómia
Gyömbéres, csípős karalábéfőzelék - finom!
Mautner Zsófia ismét főzeléket készít - kicsit másképp, mint ahogy a menzán megszokhattuk: liszt és rántás nélkül, gyömbérrel, korianderrel, különleges feltéttel. Chili a szembe!
2012. augusztus 30.
Mozaik
gasztronómia
Mit együnk, ha iszunk? Kocsmatúrán jártunk Mautner Zsófival
Mit ehetünk iszogatás közben, illetve helyett Budapest bulinegyedében, a hetedik kerület romkocsmáiban, és az azokra épülő apróka büfékben? Azt hamar megtudtuk, hogy a mexikói kaja hódít Pesten, de találtunk "kolbászdát" is. Mautner Zsófi meg is lepődött, hogy ezt a németeknél és cseheknél annyira népszerű büfétípust miért kellett eddig nélkülöznünk. Szemere Kata és Zsófi bevetették magukat az éjszakába, és előkostólták a sörkorcsolyákat.
2012. augusztus 16.
Mozaik
gasztronómia
Túl a baklaván
Lisztmentes mogyorós piskótát készít Mautner Zsófia, a tésztához csak mogyoró, cukor, só és tojás kell. Egyszerűen elkészíthető, törökös ihletésű desszert.
2012. augusztus 02.
Mozaik
gasztronómia
Szabad egy salsára?
A kánikula miatt grillcsirkét vásároltunk, hogy ne kelljen sütni-főzni. Mautner Zsófia frissítő salsákat készített hozzá: egy gyömbéres-nektarinost, egy fűszeres mentasalsát, és egy klasszikus mexikói, paradicsomos változatot.
2012. július 19.
Mozaik
Olaszország
Az élet sava és bora
Olasz kalandozásunk végén a Cinque Terre borait kóstolgattuk, és megtaláljuk benne a tenger sóját.
Gergely Márton
2012. június 24.
Mozaik
Kína
A kínai nagy falás - Csak erős idegzetűeknek!
Kollégánkat azzal engedtük el a távoli Keletre, hogy kóstoljon meg mindent, amit arrafelé esznek. És nagy meglepetésünkre szót is fogadott. Szalay Tamás Lajos kínai videóriport-sorozatának utolsó epizódjában azt dokumentálja, hogy milyen sajátos fogásokat kellett a házigazdák miatt kipróbálnia, és mikre vállalkozott önként az ázsiai országban. Tejes tea, száz napos tojás, szamárszelet és selyemhernyó a menüben. Öveket becsatolni, pálcikákat bekészíteni!
2012. június 20.
Mozaik
gasztronómia
Libamáj a fagyiban
A magyar gasztronómia krémje vonult fel idén is a Gourmet Fesztiválon. Mautner Zsófia és Szemere Katalin az elsõ mustra kedvenceit mutatja be, így láthatunk kovászos uborka nyalókát, csirkeosztrigát, de különleges fagyikat is. Gasztrokalandozás a Millenárison. Készítette: Szemere Katalin, Vörös Eszter
Gergely Márton
2012. június 09.
Mozaik
gasztronómia
Olasz gasztrotúra: pesto és pansotti
A Chili a szembe stábja az olasz Liguriába, azon belül Cinque Terrére utazott, hogy a helyi specialitásokat tanulmányozza. A túrából 6 videó készül, a harmadik részben Alberto Mautner Zsófiával tésztát fõz, hozzá pesztót és diószószt készít.
2012. május 25.
Mozaik
gasztronómia
Velős egy videó
A fúziós konyha keresztapjának nevezett Peter Gordon mutatta be séftudományát Budapesten. A vendégek előtt, mintegy látványkonyhaszerűen keverte az ízeket és varázsolt különleges, de ízletes falatokat az asztalokra.
Gergely Márton
2012. május 23.
Mozaik
gasztronómia
Fejletépő hagyomány: bemutatjuk az igazi olasz szardellát
Nelly és Francesca stábunknak a festői Monterosso városában megmutatja milyen az, amikor ők napokra, a szardella pedig évekre ki sem látszanak a sóból, milyen egyszerű is kibelezni a kis halat, és hogyan kell fogyasztani az évekig elálló finomságot. A Chili a szembe! stábja az olaszországi Cinque Terrére utazott, hogy a helyi specialitásokat tanulmányozza. A túrából 6 videó készül, íme a második rész.
2012. május 12.
Mozaik
gasztronómia
Kínai gyors, de nem a sarki büféből
Ismét játszunk! Küldjék be receptjeiket, a legjobb ötlet ugyanis főzőtanfolyamot ér a Séfparádé Főzőiskolában! A mai epizódban Mautner Zsófia wokos sertésszűzet süt kaliforniai paprikával és uborkával, egy olyan kínai húsos ételt, melyben frissek a zöldségek, és nem merül el minden a túl édes, keményítős szószokban.
2012. április 27.
Mozaik
gasztronómia
A vinotéka a sznobkocsma?
Gasztronómiai sorozatunkban Harmath Csaba borszakértő a fiatalok körében egyre népszerűbb budapesti borbárok közül mutatja be három kedvencét. Kiderül, hogyan kell csuklóból tekerni, mi az a Junibor, mennyit kell önteni egy jó pohárba, hogy behozza az árát.
2012. április 13.
Mozaik
gasztronómia
Nem kell mindig kaviár
2012. március 30.
Mozaik
gasztronómia
Rántott csirke, ahogy Mautner Zsófi csinálja
Még egy bőrt lehúztunk a rántott csirkéről Mautner Zsófia rántott csirkét süt kicsit másképp: a bundája ropogós kenyérmorzsával készül, serpenyő helyett sütőbe rakja kevés olajjal, citromos mártással tálalja. Felcsíkozzuk, mártogatjuk, ropogtatjuk.
2012. március 16.
Mozaik
múzeum
Zöldségek a múzeumban
Zöldségekből rekonstruált egy 17. századi flamand csendéletet Mautner Zsófia. A Szépművészeti Múzeumban rendezett szokatlan tárlatvezetésben Tettamanti Zsófia művészettörténész és Szigeti Zsófia stylist segítette.
2012. március 09.
Videó
gasztronómia
Jól teljesített a magyar vaj Mautner Zsófinál
A Based On Pig csoport célja, hogy "feltérképezze a budapesti táplálkozási szokásokat, illetve betekintsen kajával kapcsolatos döntéseink hátterébe design-gondolkodással".
2012. március 02.
Mozaik
gasztronómia
Hogyan csalhatnak a sörünkkel? Megmutatjuk
A kilencvenes években a magyarok évi másfél millió hektoliter ittak sörcsapokból, manapság csak hatszázezer kerül a korsókba. Ennek egyik oka, hogy “félnek” a vendégek a csapolt sörök minőségétől. A sörözők legalább 40 százalékában megkárosítják a vendégeket, mert nem megfelelően csapolják a söröket. Az Utazás 2012 kiállításon a helyes sörcsapolás technikájának jártunk utána.
2012. március 02.
Mozaik
fesztivál
Hogyan csalhatnak a sörünkkel
A kilencvenes években a magyarok évi másfél millió hektoliter ittak sörcsapokból, manapság csak hatszázezer kerül a korsókba. Ennek egyik oka, hogy “félnek” a vendégek a csapolt sörök minőségétől. A sörözők legalább 40 százalékában megkárosítják a vendégeket, mert nem megfelelően csapolják a söröket. Az Utazás 2012 kiállításon a helyes sörcsapolás technikájának jártunk utána. Készítette: Rab László, Takács Mária
2012. március 02.
Videó
gasztronómia
Az örök kasszasiker: Krémes kontra krémes
Hogyan viselkedik az igazi, amikor beleszúrjuk a villát? Mitől jó a krém, mitől a tészta? Találtunk autentikus francia krémest az A table! pékségben, könnyű, lágy, fehér habost a Tortavárban, a legvaníliásabbat pedig a Ruszwurm cukrászdában.
2012. február 18.
Mozaik
gasztronómia
Erkölcsös ember ne egyen szarvasgombát!
A téli szarvasgombát ünneplő fesztiválon jártunk Gödöllőn, ahol volt édes szarvasgombával készült praliné, szalonnába fúrt szarvasgomba és szarvasgombás zsíros kenyér. Az is kiderült, a szarvasgomba afrodiziákum s az olaszok óva intik tőle az erkölcsös fogyasztókat.
2012. február 04.
Mozaik
6
hirdetés
Top cikkek
hirdetés
NOL Piactér
TOP 50 megfizethető étterem
1290 Ft
Sportfogadás + Nemzeti Sport
11970 Ft
Manager Magazin előfizetés
9800 Ft
Auto-Motor előfizetés
590 Ft-tól