galéria megtekintése

Új MVM-vezetőség

0 komment


Marnitz István

Az egyik legfontosabb posztra Zsuga János, a Mol-tulajdonú FGSZ igazgatósági elnöke került.

Nemrégen személyi és szervezeti tekintetben is jócskán átalakította vezetőségét az állami MVM Magyar Villamos Művek. Az egyik legfontosabb, kétségkívül a legszembetűnőbb változás, hogy a termelési és műszaki vezérigazgató-helyettesi székben Zsuga János váltja Barócsi Zoltánt. Zsugát a közvélemény a 2006-os és 2009-es orosz gázkorlátozások idején a hazai ellátás egyensúlyát fenntartó, Mol-tulajdonú vezetéküzemeltető, az FGSZ vezetőjeként ismerhette meg, ma is a cég igazgatósági elnöke.

Zsuga János tavaly októberben jelent meg először MVM-kötelékben, mégpedig a központi villanyvezetékeket üzemeltető leánycég, a Mavir felügyelőbizottsági elnökeként. A kulisszák mögött jó ideje rebesgetik a Mol és az MVM közeledését, amit ez a személyi átfedés se lohaszt. Zsuga János Rejtő Jenő-i életútjára utal, hogy az állandó lakhelyét két éve Siófokról – többedmagával – Svájcba áthelyező Zsuga tavaly beült a fővárosi önkormányzat vagyonkezelő társasága, a BVH Budapesti Városüzemeltetési Holding igazgatóságába is.

Csiba Péter MVM-vezér és Kóbor György gazdasági vezérigazgató-helyettes. Ők maradnak
Csiba Péter MVM-vezér és Kóbor György gazdasági vezérigazgató-helyettes. Ők maradnak
Szabó Miklós / Népszabadság

 

Az MVM vezetését érintő változások körében az ­Ugron Gáspár betöltötte „megújulók és új üzleti területek” vezérigazgató-helyettesi poszt megszűnt. Ellenben létrejött a stratégiai, illetve jogi és operációs vezérigazgató-helyettesi tisztség. Előbbit Tótth András eddigi stratégiai igazgató, utóbbit Csanádi Zsolt eddigi jogi igazgató látja el. Mostantól az eddig különálló biztonsági igazgatóságot is ő irányítja. Zsuga posztja alá az eddigi egy után öt igazgatóság, illetve három helyett nyolc osztály tartozik. ­Bally Attila, aki változatlanul kereskedelmi vezérigazgató-helyettes, szintén kap egy igazgatóságot és két osztályt. A továbbra is Bentzik Réka vezette kommunikációs igazgatósághoz kerülnek a külügyi kapcsolatok.

Az MVM annyit üzent, hogy csoportszintű stratégiá­juk ­hatékony megvalósítása érdekében alakították át az irányítási rendszert. A ­Csiba Péter elnök-vezérigazgató által májusban ismertetett új stratégia és a most jócskán feldúsított szervezet nehezen feleltethető meg egymásnak. A vezér például hangsúlyt fektetett arra, hogy figyelmüket a megújulók és az új üzleti területek felé fordítják. E területek viszont vezérigazgató-helyettesiből osztályszintre kerültek. Az MVM készségét fejezte ki hazai energiaellátó hálózatok vásárlása iránt is – amire a terület kormányzati átrendezésével esélyeik nőnek –, ám az új szervezetben ennek se látszik kiemelt szerepe.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.