galéria megtekintése

Hatalmas csalódás lett a magyar világszenzációból

22 komment

Munkatársunktól

Nem hozott kielégítő eredményeket a bipoláris depresszió kezelésére szánt Cariprazine nevű gyógyszer egyik klinikai vizsgálata – közölte tegnapi közleményében a Richter Gedeon Nyrt. és a vizsgálatokat vele együtt végző ír Allergan pénteken.

Ez már csak azért is fájdalmas lehet a magyar cég számára, mert korábban több gyógyszeripari oldalon is úgy fogalmaztak a Cariprazine kapcsán, hogy az a magyar orvostársadalom mérföldköve lehet.

Az már önmagában szenzációszámba ment, hogy egy magyar fejlesztésű, originális új molekula forgalomba hozatalát az Egyesült Államokban engedélyezték. Az úgynevezett MD–72 klinikai vizsgálat az Egyesült Államokban zajlott, több vizsgálóhely bevonásával. Ennek előzetes eredményei pedig arra utalnak, hogy a flexibilis dózisban, kiegészítő kezelésként alkalmazott Cariprazine hatása nem vált el szignifikánsan a placebótól.

„Csalódottak vagyunk a vizsgálat eredményei miatt. Ugyanakkor hiszünk benne, hogy egy másik klinikai vizsgálat eredményeivel együtt eleget tesz majd ennek a törzskönyvezéshez szükséges követelménynek” – mondta David Nicholson, az Allergan kutatás-fejlesztési igazgatója a közlemény szerint.

 

A Cariprazine mögött több mint egy évtizedes erőfeszítés van, betegek ezrei vettek részt a fejlesztésben, hogy a mentális betegségek körében értékelni tudják a gyógyszer hatásosságát és biztonságosságát.

Folytatják a vizsgálatokat
Folytatják a vizsgálatokat
Forrás: Richter Gedeon Nyrt.

A hírre a gyógyszeripari cég papírjai mintegy 3 százalékkal estek a Budapesti Értéktőzsde kereskedésében. 

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.