Galéria

Így töpörödött össze a pécsi magasház
Mostanra csupán néhány emeletnyi torzó maradt Pécs egykori híres panelmonstrumából, amit a Guiness Rekordok Könyve Közép-Európa legmagasabb lakatlan épületeként tartott számon. Az 1976-ban átadott, '89-re egy építési hiba miatt életveszélyessé vált 25 emeletes házat végeláthatatlan huzavona után idén tavasszal kezdték lebontani, a kivitelezők szerint év végére nyoma sem marad. Képsorozatunkban megnézheti, hogyan tűnik el lassan a föld színéről a Kádár-korszak egyik büszkesége.
Masiniszta fotói
Rizsavi Tamás boldog ember: mindig mozdonyvezető akart lenni. Fényképezőgépet először 2006-ban vett a kezébe komolyabb szándékkal. Eleinte vasúti témákat, főleg mozdonyokat és motorkocsikat fényképezett gyárkémények és fák tetejéről. A felcsúti kisvasút motorkocsijának vezetőállásából nyíló látvány is rajta van a bakancslistáján. Képeit a Discovery Channel és a National Geographic is közli. Számos fotósdíj tulajdonosa, FB-oldalát közel 86 ezren követik.
Lenyűgöző képekkel búcsúzott az üstökösbe csapódó űrszonda
Péntek kora délután a "Csuri" becenevű üstökösbe csapódott az Európai Űrhivatal űrszondája. A Rosetta - amely 3 évig keringett a kométa körül - megsemmisülése előtt lélegzetelállító felvételeket készített a fagyott égitestről.
Szörföző kutyák Kaliforniában
Több mint hatvan házikedvenc üldözte a hullámokat Huntington Beachen, Los Angeles közelében. A mentőmellényben szörföző kutyákra kétezer ember volt kíváncsi.
Pusztítás a Teréz körúton
Szombat éjjel két rendőr súlyosan megsérült, amikor felrobbant valami Budapesten a Teréz körút 2-4. szám alatt lévő használaton kívüli üzlethelyiségnél. Az első feltevések szögesbombáról szólnak.
A Brexit nem vicc!
Ha van keserű humor, hát ez az! Optimizmust csak nyomokban tartalmaz néhány azok közül a karikatúrák közül, amelyeket a Politiken dán napilap kezdeményezésére az Európai Unió tagállamainak (még 28-nak) egy-egy újságját képviselő rajzolók készítettek a Brexitről, az azt követő európai perspektíváról. Magyarországról Marabu alkotásával a Népszabadság vett részt a programban. Az érintett lapokban és az interneten már megjelentek, valamint a pozsonyi informális EU-csúcshoz kötődő kiállításon is láthatók a rajzok, amelyekből néhányat most bemutatunk. A Brexit nem vicc! Mindenki veszít rajta – sugallják a képek. Többségük azonban úgy mutatja a helyzetet, hogy abban inkább hol tudathasadásosnak, hol kettészakadtnak, hol saját csapdájukba esőként ábrázolt britek járnak rosszabbul. A brit választók a kilépésről hozott döntésüket az EU megleckéztetésének is szánták – mondta az egyik szerző, Iliasz Delloglou a görög Kathimerinitől, és hozzátette: „Ez engem egy olyan férfiról szóló viccre emlékeztet, aki a saját hímtagjának levágásával akarja megbüntetni a feleségét."
Megérinteni a csillagokat
A Discovery Science csatorna tavaly pályázatot írt ki egy félperces kisfilm elkészítésére, amelyben az alkotóknak azt kellett szemléltetniük, hogyan térítenének el egy aszteroidát, amely a Földet fenyegeti. A zsűri (Brian May, a legendás ­Queen együttes gitárosa, aki „mellesleg” doktori címet szerzett asztrofizikus, Grigorij S. ­Richters filmrendező, producer és aktivista, valamint ­Rusty ­Schweickart, a NASA űrhajósa, aki 1969-ben az Apollo–9 legénységének tagjaként először repült holdkomppal az űrben) kollégánk, Veres Viktor fotóriporter filmjét találta a legjobbnak. Így ő utazhatott látogatóba a Kanári-szigetek legnyugatibb tagján, a La Palma szigetén található Observatorio del Roque de los Muchachos (ORM) nevű csillagászati távcsőkomplexumba, amelynek területén épült meg a világ (jelenleg) legnagyobb csillagászati távcsöve, a 10,4 méter átmérőjű Gran Telescopio Canarias (GTC).
Orbán és a kommunista Terminátor
A magyar miniszterelnök nagyívű politikai beszéden tartott szombaton zárt körben Kötcsén a polgári pikniken. Szerinte az Európai Unió vezetői nihilisták – bajunk nem a menekültekkel, hanem a brüsszeliekkel van ”– , és bár a kommunisták olyanok mint a Terminátor, néhány szétesett törmelékből is képesek újraéledni, viaskodni már felesleges velük, hiszen nagyítóval kell keresni a megmaradt zárványaikat.
Tűzvész Londonban
A 350 évvel ezelőtt pusztító nagy tűzvészre emlékeztek a hétvégén Londonban. A brit fővárosban 1666. szeptember 2-án csaptak fel a lángok, több mint 13000 lakóház semmisült meg. A Temze partján egy 120 méter hosszú, lángoló installációval emlékeztek meg a tragédiáról. Az óriás fakonstrukció a 17. századi London pontos mása volt.
Bárki fotóját szétkapja az Instagram legkedvesebb trollja
Lucas Levitan brazil grafikus saját bevallása szerint "fotóvadász", aki idegen emberek Instagram fotóit értelmezi át abszurd rajzfiguráival.
Odacsapott a Chili
Bár nem mai gyerekek már, irigylésre méltó energiával ragadta magával a közönséget a Red Hot Chili Peppers csütörtök esti koncertjén a Budapest Arénában.
Budapesten a világ legkorszerűbb utasszállító repülőgépe
A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren csütörtökön mutatták be a sajtónak a a világ legmodernebb utasszállító repülőgépét, a kanadai Bombardier Aerospace CS-100-as típusú utasszállítóját.
Legolvasottabb

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.