galéria megtekintése

Közepes rajttal is tarolt a Kicsi óriások

7 komment


Fenes Gábriel

Közepesen rajtolt a Kicsi Óriások, de még így is taroltak a Star Academy énekeseivel szemben. A Való Világot egyre többen nézik.

Közepes rajttal is tarolt a Kicsi óriások
Közepes rajttal is tarolt a Kicsi óriások
RTL Klub

Jól kezdték az őszt az RTL Magyarország csatornái. Az RTL Klub a teljes lakosság körében 12,5 százalékos közönségaránnyal nyerte a múlt hetet a 9,9 százalékos TV2 előtt.

A nézettségi listákat továbbra is a Barátok közt és az Éjjel-Nappal Budapest vezeti. A piacvezető csatorna sorozatainak is csak „házon belül" akad konkurense: a múlt hétfőn induló Nyerő Páros első adását több mint 704 ezren követték a teljes lakosságból, ezzel az ötödik legnézettebb műsor volt a héten.

 

Nagy lendülettel indult, de csak közepes eredményt hozott szombaton az RTL vadonatúj gyermek-„tehetségmutató" show-ja, a Kicsi Óriások, amely a teljes lakosság kö­rében 21 százalékos közönségarányt produkált.

Tavasszal a TV2 hasonló tematikájú műsora, a Kismenők erősebb számokkal futott, az RTL Klub produkciójának azonban még van ideje javítani.

Kicsi Óriásokkal nyerte a szombat estét az RTL Klub
Kicsi Óriásokkal nyerte a szombat estét az RTL Klub
RTL Klub

A Kicsi Óriásokkal azonos időben futó énekes-beköltözős tehetségkutató, a Star Academy mindössze 13,9 százalékot ért el a teljes lakosság körében. A TV2 gigaprodukciójának egyébként ez volt a legjobb eredménye a héten. A mélypont múlt csütörtökön jött el: az aznap vetített összefoglaló a teljes lakosság köré­ben be sem került a top 50-be. Ennél is rosszabb hír az évadot hatalmas célokkal indító TV2-nek, hogy legköltségesebb produkciója a kereskedelmileg fontos célcsoportban – amely a csatornák többségénél a 18–49-es, a TV2-nél pedig a 18–59-es korosztályt fedi – hozzávetőleg öt százalékot ért el.

Várkonyi Andrea új szerepben

TV2

„Ízig-vérig nőknek szóló" talkshow házigazdájaként tért vissza hétfő este Várkonyi Andrea. A FEM3 életmódcsatornán ezentúl hétfőnként 21.00 órakor indul beszélgetős műsora, a Micsoda nők! Várkonyi Andreával.

A talkshow-ban azokat a témákat vitatja meg hölgyvendégei­vel, amelyek beszédtémát szolgáltatnak a médiában, közösségi oldalakon vagy a szépségszalonokban. Várkonyi teljesen új arcát mutathatja meg, hiszen a nézők 15 éven keresztül a Tények híradósaként láthatták őt.

Ugyanebben a idősávban négy kereskedelmi csatorna is megelőzte a TV2-t és a Star Academyt: az RTL Klub már említett vezető sorozatai mellett a Cool a Dr. Csont sorozattal, a Film+ Az elnök különgépe című akciófilmmel, a Viasat pedig az Észbontók elnevezésű vetélkedővel ért el jobb eredményt. A TV2 csak a Tényekkel tudott felzárkózni a teljes lakosság körében: a legnézettebb adását múlt kedden produkálta, 21 százalékos közönségaránnyal.

A Star Academy nem hozta a várt számokat
A Star Academy nem hozta a várt számokat
TV2

A 35. hét legnézettebb műsorai között feltűnik az RTL II-n futó Való Világ powered by Big Brother. A valóságshow-t egyre többen követik, a vasárnapi kihívást bemutató adás a teljes lakosság körében 7,3 százalékos nézettséget ért el.

Mindent egy műsorra tettek
 Rényi Ádám szerint a Star Academy megmentése csak kármentést jelent
Rényi Ádám szerint a Star Academy megmentése csak kármentést jelent

-  Megpróbálhatják még menteni a Star Academyt – mondta a Népszabadságnak Rényi Ádám televíziós­ szakíró –, de ez csak a kármentést jelent. Az Uniomedia kreatívtartalom-igazgatója szerint a TV2 három dolgot tehet, hogy csökkentse veszteségeit. Az egyik, hogy szórakoztató műsorokat, így a Star Academyt is előbbre hozzák, hogy ne induljanak eleve óriási hátránnyal az RTL Klubhoz képest. Vagy áttehetik a késő esti sávba, hogy ne húzza le a főműsoridőt. A harmadik, hogy a formátum tulajdonosával megegyeznek és felgyorsítják a történéseket, például­ hetente több versenyzőt küldenek haza.

Azonban a megtakarítások így sem lehetnek jelentősek – teszi hozzá Rényi, mert az egyszeri költségek különösen magasak egy ilyen komplex műsor esetében.

A TV2 műsorai tavasszal viszonylag jól teljesítettek, talán ez késztette a csatornát erre a meglehetősen bátor döntésre, ám úgy tűnik, az ősz akkor sem lesz erős, ha lesznek még nagyobb sikerre számító műsorok is a csatorna új szezonjában – jegyezte meg Rényi.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.