galéria megtekintése

Szárnyakat kaptak a kedvezmények

3 komment


Szalai Anna

A Red Bull Air Race Budapest légi show nagy érdeklődésre számot tartó, ingyenesen látogatható, többnapos közterületi rendezvény – így indokolta a fővárosi önkormányzat a Népszabadságnak azt, hogy miért mérsékelték jelentős mértékben a hét végi rendezvény esetében a budai és a pesti rakpartot, számos környező utcát és több hidat érintő közterület használati díját.

Mint arról az Index csütörtökön beszámolt, a fővárosi önkormányzat közterület-hasznosítási bizottsága még a márciusi ülésén úgy döntött, hogy a Red Bull Air Race 7,6 millió forintos közterület-használati díjának 90 százalékát elengedi a szervezők kérésére. Így a mintegy 100 ezer négyzetméter közterület javarészt háromnapos használatáért mindössze 750 ezer forintot kell fizetnie a rendező Hungaroring Sport Zrt.-nek.

A rendezvényterületek használatáért tavaly is csak a díj 10 százalékát kérték, de a kereskedelem, a vendéglátás, illetve a reklámfelületek esetében a teljes díjat meg kellett fizetni. Így akkor összesen 3,8 millió forintot fizetett be a Hungaroring Sport Zrt. Az idén erre is vonatkozik a kedvezmény.

 

A Red Bull Hungária Kft.-től kért és kapott adatok szerint tavaly a nagy kánikula ellenére 70 ezer rajongó követte figyelemmel a futamot a Duna-partról. Idén még ennél is több látogatóra számítanak. A versenyt egyébként az MTVA is közvetíti majd.
A Red Bull Air Race műrepülő-világbajnokság hét végén sorra kerülő budapesti futama a sorozat történetének 70. versenye lesz. A pályát a korábbiakhoz hasonlóan ismét a Duna felett, a Lánchíd és a Margit híd közötti szakaszon alakítják ki.

Az útlezárások egy része már csütörtöktől érvényes, így a dugók már tegnaptól nehezítik a közlekedést a belvárosban. Csütörtök kora délután és péntek reggeltől délutánig, illetve a hét végén lezárják az alsó rakpartok egy-egy szakaszát, a Lánchidat, valamint a Lánchíd utcát, szombat–vasárnap Budán a Fő utcán, az Alagútban, Pesten pedig a Széchenyi István téren sem lehet majd autóval közlekedni. De módosulnak a közösségi közlekedés járatainak útvonalai is.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.