galéria megtekintése

Most zajlik az oktatásügy „ipari forradalma”

0 komment

O. S.

Élénk érdeklődést keltett az OK Projekt Európa legnagyobb oktatási, képzési rendezvényén Londonban, a január végén megrendezett Bett Show szakkiállításon.

Az OTP Fáy András Alapítvány irányításával az OK Oktatási Központban kidolgozott komplex pénzügyi, gazdasági és gazdálkodási, valamint edukációs és karrierprogram már korábban is ismert volt külföldön, tekintettel arra, hogy néhány éve Romániában és Szlovákiában is működik.

Az oktatási anyagot és a módszert a gyerekek életkorához igazítják
Az oktatási anyagot és a módszert a gyerekek életkorához igazítják

Úgy tartják, az az oktatási program, amely Londonban bemutatkozik, az oktatási piac nagykorú tagjává válik, ettől kezdve jegyzik, számon tartják. A Bett Show (British Educational Training and Technology Show) harmincéves múltra tekint vissza, évente harmincötezer kiállítót, szakmai látogatót vonz a világ százhúsz országából. Megkerülhetetlen rendezvény az oktatási és képzési piacon tevékenykedő technológiai és tartalomszolgáltatók számára.

 

Az OK Projekt, az OTP Fáy András Alapítvány innovációja azzal a céllal vett részt a londoni kiállításon, hogy a hazai és a regionális sikerek után szakmai tapasztalatait megossza a nemzetközi piac képviselőivel. Ezzel arra az útra lépett, amelyet sok más hazai innováció – a Rubik-kocka, a Prezi, az NNG vagy éppen a legújabb Codie – választott.

Az oktatási világpiacon jelenleg a hagyományos ipari és kereskedelmi folyamatoknál is gyorsabb az átalakulás, a szakemberek megítélése szerint az oktatásügy „ipari forradalma” zajlik. Erre a fejlett és folyamatosan fejlődő oktatási piacra lépett ki az OK Projekt, amelynek különlegessége abban áll, hogy ötvözi a legfiatalabb generációk eszközhasználatát, az élményszerű ismeretátadás és az inspiratív pedagógia elveit.

A projekt célja a társadalmi szemléletformálás. A diákok képzése világszínvonalú oktatási környezetben, egyedi módszertannal és tartalommal zajlik. Szintén fontos cél, hogy minél többekhez eljussanak azok a pénzügyi, gazdasági és gazdálkodási ismeretek, amelyek a XXI. századi sikeres életpálya elengedhetetlen kellékei.

A Bett Show négy napja alatt a magyar résztvevők több mint harminc tárgyalást folytattak a potenciális jövőbeni partnerekkel – jó néhányan már előzetesen jelezték, hogy szívesen bekapcsolódnának a projektbe. Az OK Projekt iránt leginkább az amerikai kontinensről, Ázsiából és a Közel-Keletről érkezett szakemberek érdeklődtek, de felkeltette az Ausztráliából és ­Európából jelenlévők figyelmét is, ami egyértelműen bizonyította a program versenyképességét. Nemcsak a pénzügyi, gazdasági, gazdálkodási képzés és annak egyedi módszertana számított ugyanis nóvumnak a nemzetközi porondon, hanem az is, hogy a program egyfajta kapocs a technológiai újdonságok és a hagyományos értelemben vett oktatás között. A rendezvény – mint minden szakvásár – emellett kiváló lehetőséget nyújtott az új partnerek megismerésére, az érdeklődőkkel történő személyes találkozásokra is.

A pénzügyi, gazdasági edukáció és a magyar köznevelés szempontjából mérföldkőnek számító program 2012 őszén indult az OTP Bank által létrehozott OTP Fáy András Alapítvány irányításával az OK Oktatási Központban. Európa egyik különleges oktatási intézménye egyedülálló módon ingyenes, magas színvonalú, inspirációra épülő, elsősorban pénzügyi, gazdasági és gazdálkodási, valamint önismereti és karrierképzést nyújt az általános iskolai és a középiskolás korosztálynak. Mindezt életkorukhoz igazodva, élményekkel teli, szórakoztató módon. A képzéseken évente több mint húszezer diák vesz részt Magyarországon.

Első számú találkozási pont

A Bett Show a legelismertebb oktatási szakemberek találkozási pontja. A kiállítás a Microsoft, az Apple, a Samsung, a Google és sok más technológiai vállalat számára szimbolikus helyszín, a világ legfontosabb technológiai show-ja (CES) után a jelentős oktatástechnikai újdonságok ­Európában itt jelennek meg először.

A cikk a Népszabadság Jótett-oldalán jelent meg. Az oldal támogatója a Telenor.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.