galéria megtekintése

Semjén megkegyelmezett az iszlámnak, és nem hisz a kikeresztelkedésben

9 komment


Bita Dániel

A baloldal a menekültek szavazataira utazik, buddhista terrorizmus nincs, a hajléktalanokat sem fogadjuk be az otthonunkba – a kereszténydemokrata vezérkar véleményt nyilvánított bevándorlásügyben. Nem minden „iszlám hátterű” ember terrorista.

Túl kell lépni a PC beszéden – mondta Semjén Zsolt, és saját tanácsát megfogadva sajtótájékoztatóján olyan támadást indított a politikailag korrekt beszédmód ellen, hogy hetekre megtölthetnénk Erős mondat rovatunkat. Noha a KDNP elnöke mellett Harrach Péter is hangsúlyozta, kereszténydemokrata alapvetés, hogy a bajba jutott embereken segíteni kell, szerintük nem feltétlenül Magyarország határain belül. A hajléktalanokat sem úgy támogatja az ember, hogy befogadja őket az otthonába, a politikai menekültek számára is szülőföldjükön kell olyan állapotokat teremteni – akár katonai eszközökkel –, hogy boldogulni tudjanak – mondta a frakcióvezető.

Fotó: Teknős Miklós / Népszabadság

Bár Semjén eleinte arról beszélt, hogy a politikai menekülteket emberiességi okból be kell engedni, utóbb világossá vált, nemigen van köztük olyan, aki megfelelne az általa támasztott feltételeknek. Hiszen szerinte csak azok remélhetnek méltányosságot, akik legálisan lépik át a határt.

 

A KDNP elnöke kifejtette: egy országot csak egyszer lehet élhetetlenné tenni, és ezúttal nem a nyolcévnyi szocialista pusztításra gondolt, hanem arra: „ha integrálhatatlan tömegek jönnek az országba, az generációk múlva is érezteti a hatását”. Meggyőződése, hogy az afganisztáni, iraki és szíriai menekültek többsége „az európaitól idegen, sőt, néhány esetben ellenséges kulturális-vallási háttérből” érkezik, és „mentalitásban is veszélyt” jelent az itt élőkre. El kell menni Londonba, és megnézni, mit jelent ez – jelentette ki. A kérdésre, hogy ha London élhetetlen, miért vándorol oda több százezer magyar, úgy válaszolt: Nagy-Britannia a világ egyik leggazdagabb országa, és egyelőre Londonnak is csak egyes részei váltak lakhatatlanná.

„Nem minden iszlám hátterű ember terrorista” – engedte meg a miniszterelnök-helyettes,

de hozzátette: nem mindegy, honnan jön egy menekült. Buddhista terrorizmusról például még nem hallott. (Pedig létezik.)

A tájékoztató csúcspontján a KDNP elnöke azt mondta, elsőre érthetetlennek tűnik, hogy a baloldal, amely bő tíz éve a határon túli magyarokkal riogatott, miért folytat most a saját szimpatizánsainak sem tetsző bevándorláspolitikát.

A miniszterelnök-helyettes megtalálta a magyarázatot: azt gondolják, hogy a magyar hagyományokat nem ismerő, azoktól és a kereszténységtől is idegenkedő, jelentős részben állami segélyből élő menekültek a baloldali szavazói lesznek.

„Ez az, amiért a baloldal (...) azt próbálja elérni, hogy önvédelmi reflexeink megbénuljanak, és a szinte integrálhatatlan bevándorlók idetelepedjenek” – állapította meg. Arra a kérdésre,

ha egy bevándorló a határon megkeresztelkedik, elfogadhatóbbá válik-e, Semjén úgy válaszolt: „ez akkora hülyeség”, hogy az újságíró alighanem provokálja.

Egy másik kérdésre viszont a gazdasági bevándorlók befogadását is elképzelhetőnek nevezte, de csak azokét, akik „Magyarország javára válnak”.

Harrach nem volt lelkes, amikor szóba került a kormányzati plakátkampány, csak annyit mondott,

joga van rá, hogy ne nyilvánítson véleményt,

míg Semjén azt mondta: a hirdetések nem fontosak a probléma egészéhez képest.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.