galéria megtekintése

Quaestor-botrány: pont jókor lépett a fékre a rejtélyes sofőr

7 komment

Munkatársunktól

Négy magánszemély is százmillió forintos nagyságrendben mentette ki megtakarítását a csődbejelentés napján a Quaestortól.

Milliókat-tízmilliókat sokan felvettek, négy magánszemély pedig százmilliós nagyságrendben mentette ki a megtakarítását a csődbejelentés napján a Quaestortól – írta meg az Átlátszó blog. Egyikük, B. G. R. két számláról összesen csaknem kétszázmillió forintot vett fel 2015. március 9-én a Quaestor Értékpapír-kereskedelmi és Befektetési Zrt.-től. A férfi az oknyomozó portál cikke szerint a 2010-es évek elején lett sofőr az egyik fontos közhivatalnál.

Tüntető Quaestor-károsult. Jogos kérdés
Tüntető Quaestor-károsult. Jogos kérdés
Fotó: Kallus György

Eddig csak az került be a hírekbe, hogy a külügyminisztérium cége, a Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt. pár órával a csődbejelentés előtt sebtében kimentette 3,8 milliárd forintját a brókercégtől. Ugyanakkor az Átlátszó blog írása szerint összesen 333 ügyfél jutott aznap hozzá a pénzéhez. Klasszikus közszereplők nincsenek köztük, figyelemre méltó esetek annál inkább. Az említett sofőr például annak ellenére helyezkedett el gépkocsivezetőként, hogy akkor már két éve megnyitotta vaskos értékpapírszámláját a Quaestornál.

 

Az évek folyamán a brókercég összesen több mit 350 millió forintot fizetett ki neki. Egy másik férfi a nyugdíj-előtakarékossági számlája terhére vett föl 414,5 millió forintot a csőd napján. Egy alföldi vállalkozó família négy tagjának szintén aznap jutott eszébe fölvenni összesen 215 millió forintot.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.