galéria megtekintése

Plakátháború: A kormány és a Kétfarkúak egyszerre támadtak ma

17 komment

NOL

Egy napon indította el a kormány és a Magyar Kétfarkú Kutya Párt az újabb közterületi plakátkampányát. A kormány az elmúlt éves eredményeit akarja kommunikálni, az ellenzéki párt pedig továbbra is a kabinet menekültellenes politikája ellen tiltakozik.

A kormányzat a plakátokon a gazdasági növekedéssel, a minimálbér-emeléssel, a családi adókedvezménnyel, a rezsicsökkentéssel, az otthonteremtés-támogatással és az ingyenes óvodai étkezéssel büszkélkedik, de a témák közt a menekültügy is szerepel azzal a felirattal: „Nem akarunk illegális bevándorlást!”

kormany.hu

Kovács Zoltán kormányszóvivő korábban azt mondta, a kabinet ezzel a kampánnyal nyilvánvalóvá akarja tenni, hogy a magyar reformok működnek, Magyarország jól döntött, amikor 2010-ben saját utat választott.

 

A kormányszóvivő szerint az elmúlt időszak alapján látszik, hogy a Magyarország által választott út kifizetődő. Kiemelte, hogy a magyar gazdaság 2010 óta több mint 10 százalékkal nőtt, ami önmagában is optimizmusra okot adó teljesítmény.

kormany.hu

A kormányzat büdzséjében a tájékoztató kampányra nettó 600 millió forintos keretösszeg áll rendelkezésére. Kovács Zoltán nemmel felelt arra a kérdésre, hogy a mostani tájékoztató kampány a Kétfarkú Kutya Párt plakátjaira adott válasz-e.

kormany.hu

Szintén csütörtökön jelentek meg a közterületeken a Magyar Kétfarkú Kutya Párt és a Vastagbőr blog kormánykritikus üzenetei. Országszerte 350 újabb, a kabinet bevándorlóellenes kampányát bíráló-gúnyoló közterületi plakátot ragasztanak ki a hirdetőtáblákra.

kormany.hu

Júniusban néhány nap alatt bő 34 millió forintot adtak össze az emberek az ellenkampányra, és első körben 500 plakátot tudtak elhelyezni. Ezek továbbra is maradnak a hirdetőtáblákon, így a most kihelyezettekkel együtt augusztus elsejéig országszerte összesen 850 plakátjuk lesz látható.

kormany.hu

A plakátok aljára ráírták: „Tisztelt rendőrség! Ezt a plakátot nem kell őrizni. Kérjük máshol őrizzék a közrendet!” Ezzel arra utaltak, hogy egy hónappal ezelőtt, amikor a kormány menekültellenes plakátjait többen lefestették vagy leszaggatták, a rendőrség álruhás vigyázókat küldött a megrongált plakátokhoz a kiemelt ügyek főosztályának bűnügyi bevetési osztályáról.

kormany.hu

A plakátok lefestői ellen a rendőrség szabálysértési eljárást is indított. Egy kihallgatás során egy plakátrongáló aktivista elmondása szerint a rendőrök először megpróbálták bűncselekménynek beállítani a plakátrongálást, majd csak miután ez ellen határozottan tiltakoztak, kezdték el azt – helyesen – szabálysértésnek nevezni.

A rendőrségi jegyzőkönyvekből meglepetésükre az is kiderült, azért bukhattak le, mert a rendőrség operatívan figyeltette a városban a nemzeti konzultációs plakátokat.

Veres Viktor

Míg a kormány bevándorlóellenes plakátjai közül több tucatot festettek át, téptek le, írtak át tiltakozásul civilek, addig – egyelőre legalábbis – nincs jele annak, hogy akcióba lendültek volna ellenplakát-rongálók.

Földi Imre

Egy-két plakátot megtépkedtek, összefirkáltak ugyan, Budapesten, a Budaörsi úton például azt írták az egyikre, hogy „Soros pénz", de tömeges rongálás nem tapasztalható.

Földi Imre

Kovács Gergely, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt elnöke annyit tud csak, hogy Felcsúton valakinek megesett a szíve a plakáton, a pártjelképként elhelyezett kutyán: „Alighanem megsajnálták szegény párát, letépték és hazavitték, bizonyára jó helyre került.”

Földi Imre

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.