galéria megtekintése

Éjjeli őrséget szerveznek a városligeti fák megvédésére

0 komment

NOL

Önkénteseket toboroz a Legyen a Liget a kertem elnevezésű Facebook-csoport a tavalyig létező Kertem szórakozóhely területén található fák kivágásának megakadályozására.

Amint arról beszámoltunk, csütörtök reggel a munkások elkezdték megtisztítani a növényzettől a Liget Budapest projekt keretében megálmodott Magyar Zene Háza tervezett helyét. A láncfűrészekkel, darus kocsikkal felvonuló emberek több százéves fát elpusztítottak, mire a helyszínre érkező aktivisták nyomására leállították a műveletet.

Fotó: Kovács Klára / Népszabadság

A déli órákban, amikor már a rendőrség is kivonult, megjelent a Fidesz-kormány korábbi környezetvédelmi államtitkára, Illés Zoltán is, aki pártállástól függetlenül állampolgári engedetlenségre szólította a Városligetért aggódókat. „Olyan kormány kell, és olyan társadalmi viszonyok, ahol a természettel is törődnek, és nem néhány ember zsebéről szól az egész ország sorsa, hogy ők hogyan gazdagodjanak a 2-300 milliárdjuk mellé” – jelentette ki a kormánypárti politikus.

 

A munkások levonultak a területről, de a hírek szerint éjfélkor visszatérnek, hogy a nyilvánosságtól nem zavartatva befejezhessék a műveletet. Az aktivisták ezt megakadályozandó a kiirtott fák törzsével, nagyobb ágaival próbálják meg elbarikádozni a bejáratokat – számolt be a 444.hu.

Fotó: Balogh Zoltán / MTI

A Legyen a Liget a kertem csoport most Facebook-oldalán közölte a felhívást: önkénteseket várnak a Liget-védelemre. „Ha te is ki tudsz jönni, és részt tudsz venni akár néhány órára a Kertem söröző és a mögötte lévő terület védelmében, akkor jelöld itt be, hogy lássuk, mikor hányan leszünk kint a területen! Ne felejtsétek, ha nem jöttök ki, nem fog sikerülni!” – olvasható az online kitölthető táblázat kísérőszövegében.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.