galéria megtekintése

Orbán ünnepe a következő voksolás kampánygyűlése lett

6 komment

Orbán Viktor harmadik kormányfői eskütételét követően a Kossuth téren tartott tömegrendezvényt a Fidesz-KDNP pártszövetség. Bár úgy hirdették, ez a demokrácia ünnepe lesz, inkább a két formáció EP-választási nagygyűlése volt a májusi kampány erősítésére.

"Hálás vagyok és köszönöm" - mondott a Kossuth téren is köszönetet Orbán Viktor a "demokrácia ünnepére", azaz miniszterelnökké választására érkezett szimpatizáns-tömegnek. Orbán a teljes kormánypárti frakcióval érkezett meg az Országház lépcsőjére.

A régi-új miniszterelnök szerint a tanulság egyszerű és világos. Nincs nagyobb erő az egységnél. Megtapasztalhattuk, hogy a közös erő lehetetlennek látszó akadályokkal is megbirkózik. Az a nép, amely összeadja az erejét, korábban mozdíthatatlannak hitt sziklákat is elgörgethet az újtából. Ezt mi magyarok 2010-ben, majd az újabb 2014-es sikerből tanultuk meg - hangoztatta.

Aztán a történelemről és a jellemformálásról beszélt hosszasan, mondván, valakik "el akarták hitetni nelünk magyarokkal, hogy úgysem sikerülhet. Megpróbáltak minke lebeszélni arról, hogy saját kezünkbe vegyük sorsunkat". Az eredmény nem is lehetett más, mint egyhelyben topogás, kiábrándulás és leszegett fej - hangozhatta.

 

De - mint mondta - valóban forradalom történt. A lelkekben, "nem karddal és vérrel, hanem szívvel és hittel". Létrejött egy lelki egyetértés a magyarok határon innen és túli, sőt, bal- s jobboldali emberekkel. Hinni kezdtünk egymásban, összeadtuk az erőnket, és megmozdítottuk a mozdíthatatlannak látszó kősziklákat. Legyűrtük a múltunkat, lezártuk a posztkommunista éveket, lehetetlennek tűnt, hogy a négy év alatt visszahozzuk Magyarországot az EU sikeres országai közé, és ezzel legyőztük a nekünk úgysem sikerül mentalitást, és végre felemeltük a fejünket" - hangoztatta a miniszterelnök a téren.

Bent a történelmi zászlókat vették elő, kint a pártlogókat
Bent a történelmi zászlókat vették elő, kint a pártlogókat
Földi Imre / Fotó

Aztán az EP-választásokra célozva azt mondta, "fájdalmas, de ismét csatába kell menni".

Ébresztőt kell fújnom, két hét múlva az EU- választáson újra meg kell küzdenünk azokkal, akik veszélyesek Magyarország érdekeire. Ha valaki, hát mi tudjuk, hogy az ördög sohasem alszik. Akinek itthon nem sikerült elgáncsolni Magyarország megújítását és fejlődését, azok most Brüsszelben fogják megpróbálni ugyanúgy, ahogy eddig tették. A bukott baloldal kész arra, hogy Magyarország ellen hangolják az újságírókat, a bankokat és a multikat is. Készek arra, hogy Tavares-jelentéseket írjanak és hazugságokat terjesszenek - mondta Orbán Viktor, már nyíltan kampánybeszéddel búzdítva közönségét. 

Ébresztőt kell fújnom, mert csak együtt győzhetjük le őket két hét múlva. Ne engedjünk olyan képviselőket Brüsszelbe, akik lejáratják Magyarországot, ne engedjük Brüsszelbe a Tavares-jelentés tollbamondóit - folytatta a miniszterelnök a baloldalt és a riválisokat ostorozó beszédét.

A rajongók megjelentek, bár lényegesen kevesebben voltak, mint amihez Orbán hozzá lehet szokva
A rajongók megjelentek, bár lényegesen kevesebben voltak, mint amihez Orbán hozzá lehet szokva
Földi Imre / Fotó

Aztán Orbán Viktor úgy fogalmazott: nincs szükségünk meghunyászkodókra, akik feladják a magyar emberek érdekeit, akik fejjel mennének a falnak, akik azt mondják, hogy az ország helye nem Európában van. Meg kell üzennünk Brüsszelnek: "Tiszteletet a magyaroknak!" - hangoztatta pártja szlogenjét, és arra buzdított: küldjünk olyan képviselőket, akik képesek kivívni a magyaroknak járó tiszteletet, akik tudják, mit akarnak a magyarok, akik nemcsak azt tudják, hogy gyáva népnek nincs hazája, de azt is tudják, hogy a bátornak viszont van. Olyanokat, akikkel közösen a következő négy évben a magyar kormány itthonról, és ők kint Brüsszelben kivívjuk a tiszteletet a magyaroknak.

Tudjátok, három a magyar igazság, most jön a második. Hajrá Magyarország! Hajrá magyarok! - zárta rövid kampánybeszédét Orbán Viktor nyilván az idei parlameni, az EP-, és az önkormányzati választásra célozva. Egy rajongótól végül nemzeti színű zászlót kapott mint egy győztes sportoló, ezt a nyaka köré tekerve énekelte párttársaival a Himnuszt és a Kossuth-nótát.

Megvédeni a magyar akácot

Szájer József szerint Magyarország nem kilépni akar az Európai Unióból, hanem az egész nemzetet bevinni a szövetségbe. A Fidesz európai uniós politikusa közvetlenül a miniszterelnök előtt arról beszélt: akkor tudják hatékonyan biztosítani a miniszterelnök és a parlament országépítő munkáját, ha erős hátország épül ki. Minél nagyobb felhatalmazást kap a Pelczné Gáll Ildikó vezette Fidesz-KNDP-s európai parlamenti lista, annál több erő lesz megvédeni a magyar munkahelyeket, a rezsicsökkentést, a bankadót, a magyar földet, az Erzsébet utalványt, a plázastopot, a magyar akácot és a pálinkafőzés szabadságát - sorolta a politikus.

Az EP-képviselőjelölt kijelentette: elvárják, hogy az unió ne szóljon bele olyan ügyekbe, amelyeket helyben hatékonyabban meg tudnak oldani, s helyette olyan mindenkinek fontos feladatokkal foglalkozzon, mint a független európai energiapolitika.

Semjén egymilliót ígér

Semjén ért ki elsőként a rövid parlamenti ülésről
Semjén ért ki elsőként a rövid parlamenti ülésről
Földi Imre / Fotó

A következő ciklus végére meglesz az egymillió új magyar állampolgár, akik tudják ez a nemzet a nemzetük, ez a haza a hazájuk - ígérte Semjén Zsolt, a KDNP elnöke a miniszterelnöki eskütétel után a Kossuth téren tartott Fidesz-KDNP nagygyűlésen. A kormányfő helyettese volt ugyanis az első, aki kiért a Kossuth térre.

A nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes kitért a Pásztor Istvánt, a Vajdasági Magyar Szövetség elnökét, a héten ért incidensre és azt mondta: pár nappal ezelőtt "néhány figura" megtámadta a határon túli magyar vezetőt, aki a külhoni magyarság egyik legjelentősebb személyisége, és akinek a délvidéki magyarság köszönheti a kulturális autonómia megvalósulását. Neki köszönhetik az ottani honosítás levezénylését, és azt, hogy a délvidéki magyarok ott ülnek a belgrádi parlamentben, hogy megszüntették velük szemben azt: a magyarok bűnös nép, és nem kaphat kárpótlást.

Ezt az embert támadták meg provokátorok vagy őrültek, vagy esetleg mindkettő, akik őt leginkább "a nyilas házmesterekre" emlékeztetik - mondta Semjén Zsolt. 

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.