galéria megtekintése

Orbán a rendszerváltáshoz hasonlítja a népszavazást

33 komment

L. K.

Ahová „tömegesen beengedték a migránsokat, egyre többen lesznek, arányuk egyre nő, az európaiakkal ellentétben termékenyek, számuk dinamikusan gyarapodik” – figyelmeztet a miniszterelnök Magyar Időkben megjelent cikke. Ezért szerinte egyre kevésbé akarnak integrálódni, és ha hagyjuk, ezt a néma csatát ők nyerik meg.

„Most vasárnap, október 2-án sokan figyelnek Magyarországra. Sorsdöntő népszavazásra hívjuk a magyarokat" – írja Orbán Viktor miniszterelnök a Magyar Időkben. Szerinte az ország „szép hagyománya szerint a történelmi súlyú kihívások esetében népszavazáson határozzuk meg az egyetértési pontokat, hogy utána egy akarattal cselekedni tudjunk".

Emlékeztet rá, hogy ez történt „a rendszerváltáskor is, hasonlóképpen zajlott a szociális népszavazás, és az EU- és NATO-csatlakozáskor is egyetértésre jutottunk".

A kettős állampolgárságról szóló népszavazás már szerinte nehezebb ügy volt: bár „az igen több volt, mint a nem, mégsem örülhettünk felhőtlenül, mert a balliberális oldal rárontott a nemzetre, huszonhárommillió románnal riogatva megtagadták a mai államhatárokon kívül élő magyarokat".

 

„Déjá vu. Most ugyancsak a balliberálisok ágálnak a nemzeti érdek ellenében" – állítja Orbán.

Ők „Brüsszel kottájából játszanak, előkészítik a terepet, hogy korlátlan számban és megkérdezésünk nélkül telepíthessenek be hozzánk illegális bevándorlókat, ahogy azt az európai baloldal nyíltan képviseli is Brüsszelben".

A kormányfő úgy látja, vasárnap látszólag egyszerű a kérdés, de mint cseppben a tenger, minden benne van, ami az unió és Magyarország sorsát érintheti. Szerinte általános a vélekedés, hogy a brüsszeli elit az európai polgárok feje felett hoz esetenként Európa érdekeivel ellentétes döntéseket, és ennek véget kell vetni.

Fotó. Francois Lenoir / Reuters

„Most vasárnap a brüsszeli elit egyik embertelen szándékát kell megvétóznunk. A kényszerbetelepítés a legrosszabb emlékeinket idézi föl: embertömegek akaratuk ellenére történő ki- és áttelepítgetését" – hangsúlyozza a miniszterelnök. Szerinte nem kockáztathatjuk Európa jövőjét, a „bevándorlásról szóló vitát ezért nem lehet többé a politikai korrektség műanyag világán belül tartani. Már nem lehet érvényesíteni a liberális euroblablát".

„Az újkori népvándorlás olyan helyzetet teremt Európában, ami mindenkinek rossz, és senkinek sem jó" – fogalmaz Orbán. Állítja, a „bajt az a politika hozta a nyakunkra, amit Brüsszel képvisel, amely Európába invitálta a jobb élet reményében nekiinduló szerencsétlen emberek tömegeit".

„Nekünk, keresztényeknek fontos, hogy tisztázzuk a viszonyunkat a bevándorlókhoz. Áldozatnak tekintjük őket. Áldozatai a helyi konfliktusoknak és annak a liberális európai politikának, amelyik elhitette velük, hogy ide lehet jönni, és itt lesz számukra a Kánaán. De ebből nem következik az, hogy nekünk – családjainknak, szokásainknak, életelveinknek, európai életünknek – is áldozatul kell esnie" – szögezi le Orbán.

Ha segíteni akarunk, szerinte a „segítséget kell odavinni, és nem a bajt kell idehozni". A kormányfő figyelmeztet rá, hogy ahová „tömegesen beengedték a migránsokat, egyre többen lesznek, arányuk egyre nő, az európaiakkal ellentétben termékenyek, számuk dinamikusan gyarapodik. Ahogy számuk és erejük nő, többségüknek egyre kevesebb oka van az integrálódásra. Miért is tenné, ha velünk szemben ő tűnik életerősebbnek?"

Ha hagyjuk, ezt a néma csatát ők nyerik meg a miniszterelnök szerint. A hiányzó munkaerőt nem tudják pótolni, ráadásul sokba kerül a terrorfenyegetettség elleni védekezés, a közbiztonság romlása pedig megállíthatatlan – sorolja.

„Mi, magyarok nem kerestük magunknak se a vitákat, se az európai ébresztőóra szerepét. Mi csak egyszerűen meg akartuk védeni magunkat" – írja Orbán. Úgy látja, Magyarország minden harminc évben az európai csaták fősodrába kerül – utalt 1956-ra az 1989-es német újraegyesítésre –, így most nekünk kell megállítanunk a délről fenyegető népvándorlást.

„Az október 2-i magyarországi népszavazással minden európai polgárnak üzenünk. Megüzenhetjük, hogy csak rajtunk, európai polgárokon múlik, észhez térítjük-e közös erővel az uniót, vagy hagyjuk, hogy szétverje önnönmagát" – szögezi le a kormányfő. Aki távolmaradásra buzdít, szerinte az országot gyengíti, miközben nekünk, „európai polgároknak kell megakadályoznunk, hogy a római szerződés céljai és az európai nemzetek elenyésszenek a nihilizmus ingoványában”.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.