galéria megtekintése

„Lebuktak! Megbuktak!” – nem kértek a Fidesz-Klikből Győrben

3 komment


Hajba Ferenc

Nem hagyjuk, hogy a kormány egy olyan arc nélküli, infantilis társadalmat alakítson ki, amelynek eszébe sem jut leváltani a jelenlegi hatalmat – mondta Mendrey László, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének elnöke Győrött, ahol kiosztották a kabinet bizonyítványát.

Százötven ember gyűlt össze a győri városháza előtti téren. Transzparenseiken azt tudatták, hogy nem kérnek a „Fidesz-Klikből”, visszakövetelik az állam által ellopott iskoláikat. Felbukkant Orbán és Putyin közös, feketével áthúzott képe is.

Fotó: A szerző felvétele

A demonstrációt a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) és a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) közösen szervezte, csakúgy, mint Miskolcon. A felszólalók a szakszervezetek, a pártok és a civilek együttműködése mellett az „Emmi mostohagyerekeinek”, a szociális és egészségügyi ágazat dolgozóinak összefogását is szorgalmazták.

 

Bejátszották a Lámpás című filmnek azt a jelenetét, amelyben a tanfelügyelő oktatja ki a tanítót: „Az iskolában ezentúl a kultuszkormányzat az úr, a tanító pedig a szolga” – hangzik el a filmben. A pedagógusok szerint a mostani helyzetet ugyanez a szemlélet hatja át.

Fotó: A szerző felvétele

Mendrey László, a PDSZ elnöke visszaidézte, hogy az Orbán-kormány „minősített nemzetrombolásnak" nevezte az előző, szociálliberális oktatáspolitikát. Akkor ez mi? – kiabáltak be többen is.

Fotó: A szerző felvétele

Az elnök szerint a hatalom jelenlegi gazdái ájult rajongóik hozsannázását szeretik, s a közoktatás tönkretételével olyan infantilis társadalmait próbálnak meg kialakítani, melynek már eszébe sem jut leváltani őket. Üzenjük a kormánynak, hogy ők is megértsék: ez nem megy – emelte ki az elnök.

Fotó: A szerző felvétele

Gosztonyi Gábor, a PSZ alelnöke úgy kezdte beszédét, hogy napok múlva véget ér a legszörnyűbb tanév. A Pedagógusok Önértékelési Csoportjáról, a PÖCS-ről úgy nyilatkozott a hallgatóság hangos tetszésnyilvánítása közepette, hogy az soha nem áll fel.

Fotó: A szerző felvétele

A alkalmi osztályozó konferencián, „lufieregető szakon” nyolc tantárgyból értékelték a kormány oktatási teljesítményét. Matekból kettest kaptak, mert kockásítani tudták a kört. Irodalomból mesemondó tevékenységüket ismerték el egy elégséges jeggyel. Történelemből azonban megbuktak, mert nem tanultak belőle, s minden történést a saját szájízük szerint értelmeztek. A társadalomismeretet szintén egyesre osztályozták.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.