galéria megtekintése

Megújul a Népszabadság: frissebb arculat, erősebb tartalom

4 komment

NOL

Május 28-tól megújul a Népszabadság: Magyarország vezető közéleti napilapja vizuálisan frissebb, tartalmilag még letisztultabb formában kerül a minőségi újságírás iránt elkötelezett olvasók és a döntéshozók elé. Az arculatfrissítés része annak a hosszú távú koncepciónak, amely alapján a Népszabadság 2015. augusztus óta működik.

„Tavaly nyári kinevezésemkor alapvetésként tekintettem a Népszabadság finomhangolására: arra, hogy a lap megtartsa alapértékeit, ugyanakkor modernebbé váljon.

Készül az új lap. Fotó: Teknős Miklós

Az átalakuláshoz az olvasóktól is kaptunk bátorítást: a megújulást kísérő kutatás azt igazolta, hogy többségük pozitívan fogadja az új layoutot és a rendezettebb tartalmi struktúrát. A cél az, hogy hír- és riportérzékenységünk megtartása mellett új minőséget hozzunk létre a közérdekű ügyek feldolgozásában.

 

Több oknyomozó típusú, adatelemzésre épülő cikkel, erősebb és esszenciálisabb háttéranyaggal, vitával kínálunk olvasnivalót, továbbá mélyebben foglalkozunk olyan kurrens témákkal – például tudomány, média, életmód, ingatlan és pénzügyi szolgáltatások, digitális innovációk, startupok –, amelyek korábban esetlegesen jelentek meg a lapban. Ennek érdekében tovább erősítettük díjnyertes újságírók sorát felvonultató tartalomelőállító-csapatunkat, s bízunk abban, hogy a markánsabb, dinamikusabb Népszabadsággal a minőségi tartalomfogyasztásra érzékeny fiatalabb korosztályokat is megnyerjük” – nyilatkozta Murányi András főszerkesztő.

Szerkesztői értekezlet. Fotó: Teknős Miklós

A széles körben idézett és hivatkozott referencialap „faceliftjét” Kispéter Csaba készítette; a Népszabadság művészeti vezetőjének nevéhez fűződik a Nemzeti Sport (2013) és a Világgazdaság (2015) átalakítása is.

„Fontos, hogy a nemzetközileg is hivatkozási pontként megjelenő, szeriőz Népszabadság jobban megfeleljen a mai látványelvárásoknak. A facelift magába foglalta a régi layout felfrissítését, továbbá az eddigi elemek újrarendezését. A változások sorában alighanem a lapfej megújítása a legmarkánsabb. Bár a Népszabadság-logó nem változott, sokkal hangsúlyosabban jelennek meg az úgynevezett kiajánlók, amelyek ezúttal nem a logó fölött, hanem alatta helyezkednek el, jobban motiválva az impulzusvásárlókat.

Tűkön ülnek a kollégák. Fotó: Teknős Miklós

Szintén lényeges az új leadrendszer, amely a felcím elhagyásával, mintegy bővített alcímként ragadja meg a cikkek lényegét. A formai elemeket tekintve is új kinézetű fejlécet kaptak a keretesek, a táblázatok és az infografikák, s megújult az oldalak élén a lapfej is.

Összességében az első laptag megtartotta konzervatívabb, komolyabb oldalszerkezetét, míg az újság második felében található szórakoztatóbb, könnyedebb témákat felölelő rovatok olyan vizuális eszközökkel is élnek, amelyek eddig általánosan nem használtunk a lapban” – mondta Kispéter Csaba.

Fotó: Teknős Miklós

A meghatározó hazai médiavállalat, a Mediaworks gondozásában megjelenő Népszabadság speciális akcióval is kedveskedik vásárlóinak: június 2-án, 3-án és 4-én féláron, 270 forint helyett 135 forintért lehet megvásárolni a lapot.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.