galéria megtekintése

Másodjára sikerült elrabolnia a kisfiát a francia apának

7 komment


Fekete Gy. Attila

Nem a keddi volt az első próbálkozása a 46 éves Patrick Royernek, hogy megszerezze magának kétéves kisfiát. 


Áprilisban az unokájával sétáló nagypapát fújta le paprikaspray-vel a francia férfi, de akkor nem sikerült elvinnie a gyermeket. 

Patrick Royer, az apa
Patrick Royer, az apa
Police.hu

A rendőrség is nyomozott az ügyben, tudtuk meg Magyar Gábortól, az elhurcolt kisfiú édesanyjának ügyvédjétől. Megúszta egy ügyészi megrovással. 

 

Kedden Patrick Royer ismét felbukkant Szombathelyen, és egy francia rokona segítségével most már sikerült „elrabolnia” a ­kisfiút. Gázspray-vel lefújta a gyermekkel a bölcsődéből hazafelé tartó volt élettársát, majd amikor a nő a földre zuhant, összerugdosta. A fejét sem kímélte. Órákkal később SMS-t küldött az anyának, hogy

„megérkeztünk Franciaországba”.

Erről a rendőrség is tud, ám Magyar Gábor tájékoztatása szerint szerda estig nem adták ki Patrick Royer ellen az európai elfogatóparancsot.

Leont még mindig keresik
Leont még mindig keresik
Police.hu

Amikor sürgették a rendőrséget, azt a választ kapták, hogy „nyugodjanak meg, tudjuk a dolgunkat”. Tény, a Police.hu körözései között olvasható, hogy a francia férfit Magyarországon kedd óta körözik, s eltűntként keresik az elhurcolt kisfiút is.

Patrick Royer és magyar élettársa kapcsolata két éve zátonyra futott. Az asszony hazaköltözött, és beadta a helyi bíróságra a gyermek elhelyezése iránti keresetét. Azóta sem sikerült még csak első fokon sem döntenie a bíróságnak.

A franciák valamivel gyorsabbak voltak. Az ottani bíróság az apánál helyezte el a kisfiút.

Ám miután kiderült, hogy az apa olyan címet adott meg az alperes anya kézbesítési címéül, ahol ő garantáltan elérhetetlen, az ügy a semmítőszék elé került. 

Egyelőre tehát sem itt, sem Franciaországban nem született még döntés a kisfiú ügyében, miközben hazánk és Franciaország is aláírója az ENSZ ­gyermekjogi egyezményének, amely előírja, hogy az ilyen ügyekben a hatóságoknak „gyorsan és a gyermek mindenekfelett való érdekeit védve kell eljárniuk”.

Aligha két érdemi döntés nélküli évre gondoltak az egyezmény megszövegezői, amikor a gyorsaságot említették.

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság nem volt hajlandó egyértelmű választ adni arra a kérdésre, sikerült-e azonosítaniuk a kisfiú tartózkodási helyét.

Írásban azt közölték, hogy „megtették a szükséges intézkedéseket”. „A Szombathelyi Rendőrkapitányság súlyos testi sértés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást”, írták még.

Azt már az ügyészségen tudtuk meg, hogy természetesen más bűncselekmények lehetőségét is vizsgálják. A rendőrség szerint az ügynek nem volt előzménye. ­Legalábbis az anya nem tett bejelentést.

A nagyapa elleni áprilisi ­támadást, amelynek a célja már akkor is a gyermek megszerzése volt, a rendőrség ezek szerint nem tekinti előzménynek.

„Egy pillanat alatt letepert bennünket

 – A bölcsődéből mentünk haza, öt óra felé, már sötét volt. Hátulról támadt rám valaki, de rögtön tudtam, hogy csak Patrick lehet. Leon és én is a földre kerültünk, egy pillanat alatt letepert bennünket. Engem azonnal ütött, vágott, rúgott, ahol ért – mesélte a brutális támadást a Blikknek Varró Katalin, akinek az orrcsontja eltört. – A testemmel védtem a gyereket, bár megpróbálta kicibálni a karom alól. Megjelent egy segítője, akit felismertem, feltehetőleg a sógora volt, végül ő tépte ki a kezemből Leont. Akkor Patrick, hogy biztos ne tudjak felkelni a földről, még gázsprét nyomott az arcomba. Utánuk rohantam, feltéptem az anyósülés ajtaját, de amikor elindultak, nem tudtam tartani. Katalin a környékbeliektől kért telefont, hogy hívja a rendőrséget, a kiérkező járőrök értesítették a mentőt. Az asszony a lapnak azt is elmondta: miután megverték, a rendőrségen biztosították róla, hogy Patrick ellen a nemzetközi elfogatóparancs megvan, „erre kiderül, mégsem adták ki”.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.