galéria megtekintése

Kirázza a lelkünket a busz, de a BKK szerint tűrni kell

15 komment


Kovács Klára

Tíz centi mély kátyúkkal tűzdelt úton zötyögnek a néhány éves buszok a Fehérvári úton, de a BKK szerint a rázkódás nem ártott a járműveknek. Eddig. Az utasok azonban folyton panaszkodnak. Többen autóra vagy kerékpárra váltottak tömegközlekedés helyett, mert a rázkódást nagyon nehezen viselik. Ráadásul jövő nyáron újabb útlezárásokkal örvendezteti majd meg a főváros a Fehérvári út környékén élőket. 

„Amikor leszállok a buszról, hányingerem van, inkább tankolok, és autóval járok dolgozni, mert ezt nem bírom tovább" - panaszkodik barátnőjének egy fiatal lány a 17-es villamospótlón. Egy másik járaton egy idős hölgy vázolja fel egészségügyi kórképét. Szerinte a gerince jobban fáj, amióta villamospótlók közlekednek a Fehérvári úton. 

Fotó: Kovács Klára / Népszabadság

A legtöbben azt kifogásolják, hogy a villamospótló buszok egyes szakaszokon az építkezés miatt felmart aszfalton járnak, máshol az évtizedes kátyúkat mélyítették ki a járművek és a munkagépek kerekei, amióta tart a villamosvonal felújítása.

 

A BKK közlése szerint ezen a szakaszon a buszsofőrök az útviszonyoknak megfelelően, lassan vezetnek és nincs mit tenniük, mert nem tudják más útvonalon megoldani a villamosok pótlását. 

Hiába hallatszik úgy, mintha pillanatokon belül kettészakadnának a járművek, érdekes módon a buszok még nem hibásodtak meg a kriminális útviszonyok miatt.

„Ha egyszer az egész Fehérvári út úgy néz ki, mintha a főváros összes vakondja egyszerre túrta volna fel, akkor a villamosperonok építése mellett miért nem újítják fel az autóutat is?”

- veti fel jogosan a kérdést egy férfi péntek reggel, mire egy idős nő válaszol: „Mert úgyis az lenne, hogy felújítják, aztán két hónap múlva gondol egyet valamelyik cég és újra túr egyet, mert két kábelt el kell vezetni az út alatt.”

Azt senki sem vitatja, hogy a Fehérvári útra már évek óta ráfért egy átfogó felújítás. De a főváros mégsem a most folyó munkákkal párhuzamosan, hanem két lépésben oldja meg a problémát. . A Fehérvári út Csurgói utca és Lecke utca közötti, 1,2 kilométeres szakaszát felújítják még az idén, párhuzamosan az ott zajló villamosperon-korszerűsítési munkákkal. Aztán egy év kihagyás után, jövő nyáron a Fővárosi Önkormányzat - a tervek szerint - ismét nekilát helyrepofozni az útburkolatot. Akkor két másik, a Csurgó utca és a Kondorosi út, valamint a Lecke utca és a Hamzsabégi út közötti szakaszokon várható felújítás, lezárás és forgalomterelés. 

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.