galéria megtekintése

Deutsch lehet Mesterházy utódja

18 komment


Boda András

Érdek, védelem: Deutsch Tamás válthatja Mesterházy Attilát a sportegyesületek ernyőszervezeténél.


„A sportban sincs semmi, amit ne akarnának megszerezni, bekebelezni és uralni a fiúk!" – így értékelte egy forrásunk azt, hogy napokon belül elnökváltás várható a Sportegyesületek Országos Szövetségénél (SOSZ). Valóban beszédes cseréről van szó: a 26 éve alapított, ma 130 egyesületet tömörítő érdekvédelmi szervezet éléről egy évtized után távozik Mesterházy Attila, az MSZP volt elnöke, utódja pedig szinte bizonyosan Deutsch Tamás, a Fidesz EP-képviselője lesz.

Fotó: Teknős Miklós / Népszabadság

Mesterházy Attila érdeklődésünkre közölte, egyértelműen politikai okok miatt döntött úgy, hogy lemond. Mint mondta, mindent megtett azért, hogy a SOSZ-t és annak tagjait segíthesse, megerősíthesse, ám úgy érezte, hogy lehetőségei egyre szűkülnek, csak azért mert baloldali politikus. Jelezte, hogy az állami támogatást már rég megvonták a nagy múltú szervezettől, és a mai politikai közegben a szponzorszerzés sem könnyű. A leköszönő elnök utalt arra, hogy bár elfogadhatatlannak tartja a mai viszonyokat, a SOSZ és a tagegyesületek szempontjából ésszerű Deutsch­ Tamás felkérése. Neki bizonyosan nem kell ellenszélben dolgoznia – fogalmazott.

 

Bár az érdekvédelmi szervezet csak december 10-én tartja az elnökválasztást, aligha kérdéses, hogy Deutsch Tamás vezeti majd tovább a SOSZ-t. A szövetség tájékoztatása szerint ugyanis Kiss Imre,­ a SOSZ alapítója és tiszteletbeli elnöke már felkérte a fideszes politikust, aki vázolta elképzeléseit, és információink szerint el is fogadta a jelölést. Mindezt péntek este megerősítette lapunknak ­Deutsch Tamás, aki kérdésünkre leszögezte: leegyszerűsítő magyarázatnak tartja azt, hogy az eddigi elnök azért nem ért el különösebb sikereket, mert nem kormánypárti. – És ne feledjük, Mesterházy Attila már a baloldali kabinet idején is elnök volt – mondta Deutsch, aki szerint tévedés azt hinni, hogy a szövetségnek önmagában attól előnye származna, hogy az elnök esetleg fideszes politikus.

Fotó: Teknős Miklós / Népszabadság

A reménybeli elnök a terveiről azt mondta: egymást érik a nagy léptékű sportfejlesztési programok, de a kis- és közepes méretű egyesületek támogatására nagyobb hangsúlyt kell helyezni. Felvetésünkre, hogy meglehetősen sok pozíciója van már, így kétséges, jut-e elég ideje, energiája az új feladatra, azt mondta: „Sportvezetőként nem új terep ez számomra, s eddig mindig tisztességgel elvégeztem a rám bízott, elvállalt feladatokat."

Deutsch Tamás eddigi tisztségei

- a Fidesz európai parlamenti képviselője

- az internetes nemzeti konzultáció biztosa

- a MOB alelnöke

- az MTK elnöke

- a Magyar Paralimpiai Bizottság alelnöke.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.