galéria megtekintése

„Készüljetek, mert lesz békemenet!”

35 komment


Czene Gábor

Miután a Magyar Narancs „drótkerítéses bajusszal, Hitlernek ábrázolva” címlapjára tette Orbán Viktor miniszterelnököt, a békemeneteket is szervező CÖF (Civil Összefogás Fórum) úgy érezte, ismét mozdulnia kell.

„A hetilap szakmai barbársága és kétségbeesett törekvése, hogy olvasottságát növelje, a neoliberalizmus csökevényes megnyilvánulása, melyet vissza kell utasítanunk" – állt a CÖF-ösök nemzetileg és kormányilag egyaránt mélyen elkötelezett, végtelenül frappáns felhívásában. A Magyar Narancs Páva utcai szerkesztősége elé invitáló meghívó tudatta továbbá, hogy a magyarság tanult múltjából és kiveti soraiból a közerkölcsre támadókat.

Fotó: Földi Imre / Népszabadság

A vasárnap délutáni tiltakozó demonstráción sok százan, talán több ezren vettek részt. Volt ott minden. Narancssárga lufi, „Vik-tor!, Vik-tor!" kórus, magasba tartott kereszt, magyar és székely zászló. A központi transzparensen az áthúzott Magyar Narancs fölött ez a felirat szerepelt: „Ti vagytok a szélsőségesek!"

 

Kár, hogy a szintén kormánypárti Honfoglalás 2000 Egyesület bekavart kicsit. Közleményében azt állította, hogy a CÖF agyaggalambra lő. Nem ilyen piszlicsáré ügyben, „liberális firkászok zavartkeltő irományai" miatt kell tüntetni. Az „önmagát fényező amatőr politikust", azaz Csizmadia Lászlót ideje lenne leváltani a CÖF éléről.

Ifjabb Lomnici Zoltán, a CÖF szóvivője vasárnap azzal indokolta a demonstráció létjogosultságát, hogy a Magyar Narancs átlépett egy határt. Az utána következő Csizmadia László valósággal tobzódott a jelzőkben. Iszonyatosan felháborodott azon, hogy „szélsőségesen meggyalázták Magyarország miniszterelnökét" – nem csupán vizuálisan, hanem azzal is, hogy elmebetegnek nevezték.

Fotó: Földi Imre / Népszabadság

A teljesség igénye nélkül néhány fordulat Csizmadia előadásából: feltűnési viszketegségben szenvedő, Soros-féle pénzekkel megvett bértollnokok, senkiházi zsoldosok.

Csizmadia kijelentette, hogy megbukott a „liberálfasizmusba hajló" eszmerendszer, és a Magyar Narancs figyelmébe ajánlotta a párizsi Charlie Hebdo szerkesztősége ellen intézett terrortámadás elrettentő példáját. Nobel-díjas jóslatnak minősítette, hogy Kertész Imre már 2004-ben figyelmeztetett arra a veszélyre, amit az iszlám jelent Európára. Aztán visszakanyarodott a Magyar Narancshoz. Bocsánatkérésre és lemondásra szólította fel a szerkesztőséget. Az a fasiszta meg a náci, aki ezt meri mondani (mármint a kormányfőről).

Orbán Viktornál a nemzet többsége nem lát alkalmasabb miniszterelnököt – folytatta Csizmadia László, és hosszan dicsérte a fideszes kormányfőt. Az ellenzéknek csak az fáj, hogy elvesztette a hatalmat – rántotta le a leplet a baloldalról.

Utána Bayer Zsolt következett, akit a Magyar Hírlap publicistájaként és – nem tréfálunk! – „magyar íróóriásként" konferálták fel. Az újságíró szerint talán még soha nem volt ennyire fontos, hogy megőrizzük a józanságunkat, higgadt ítélőképességünket. Hisz „mesterséges, csinált népvándorlás" zajlik, amelynek célja az, hogy visszafordíthatatlan módon megváltozzanak az etnikai, vallási arányok Európában.

Fotó: Földi Imre / Népszabadság

A „gazemberek" között említette az osztrák kancellárt és a francia külügyminisztert is. Bayer Zsoltnak azonban rossz híre van számukra: Európa „őslakosainak" nagy része nem akar több bevándorlót látni. „Mi képviseljük a normalitást" – állapította meg.

Bayer felsorolta és megéljeneztette azokat az országokat, amelyek elutasítják a menekültkvótát. Így Szlovákia és Románia is tapsot kapott. Úgy vélte, az állandó nácizással megsértik a holokauszt áldozatait, majd azt követelte, hogy az Európai Unió írjon ki népszavazást a bevándorlásról. Bayer Zsolt végezetül Szürke Gandalfot idézte A Gyűrűk Urából („Itt úgysem jössz át!"), és bejelentette: „Készüljetek, mert lesz békemenet!"

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.