galéria megtekintése

„Kardunk lesújt a négy égtáj felé, Magyarország a magyaroké!”

13 komment


Czene Gábor

A Jobbik fontosnak tartja az európai értékeket – jelentette ki Vona Gábor azon a demonstráción, amelyet pártja „Nem akarunk bevándorlást! Nem akarunk terrorizmust!” címmel hirdetett meg.

Kardunk lesújt a négy égtáj felé, Magyarország a magyaroké! – szólt a refrén a hangszórókból. A népies rock stílusában előadott dalból megtudhattuk, hogy szép sorban visszatérnek majd hozzánk az elcsatolt országrészek.

Fotó: Szabó Miklós / Népszabadság

A szervezők ezt a nótát tartották a legalkalmasabbnak arra, hogy lelkesítsék a bevándorlás és a terrorizmus ellen tiltakozó néhány száz jobbikos tüntetőt a Lövőház utcában. A II. kerületi helyszínválasztást amúgy nem a sétálóutca népszerű sörözői indokolták, hanem az a szikár tény, hogy a szomszédban van az Európai Bizottság budapesti képviselete, avagy – ahogyan Z. Kárpát Dániel, a párt alelnöke kéjes felháborodással emlegette – a „helytartóság székhelye”.

 
Fotó: Szabó Miklós / Népszabadság

Z. Kárpát előtt azonban Mirkóczki Ádám, a Jobbik szóvivője is színpadra lépett. Kérte az egybegyűlteket, hogy rövid, néma főhajtással emlékezzenek meg a párizsi terrortámadások áldozatairól. A Himnusz vagy a Szózat elmaradását azzal indokolta, hogy a rendezvény nem ünnepség: inkább egyfajta iránymutatás, hogyan lehet elkerülni a talán még szörnyűbb jövőt. Ehhez – közölte – őszinte szembenézésre és a tények kimondására van szükség.

Fotó: Szabó Miklós / Népszabadság

Most már tényleg Z. Kárpát Dániel következett, aki gárdista köszöntéssel üdvözölte a közönséget. És viszont. Az öngyilkos, kasztrált európai politikát szapulta, és arról is beszélt: egyedüli magyar pártként a Jobbik akar népszavazást a kvótáról. A továbbiakban kitért a megdőlt magyar életfa kiegyenesítésére is, valamint figyelmeztetett rá, hogy „újabb eutanázia készül ellenünk”.

Fotó: Szabó Miklós / Népszabadság

Merkel és Juncker, náluk kártékonyabb vezetők aligha voltak Európa élén – vette vissza a szót Mirkóczki Ádám. A nevek hallatán a tömeg pfújolásban tört ki. Azt a bejelentést, hogy a szóvivő nem szeretne a Szent István-bazilika tetején kereszt helyett félholdat látni, elszörnyedt moraj fogadta.

Fotó: Szabó Miklós / Népszabadság

Mirkóczki szerint közös ügy, hogy az Iszlám Államot el kell pusztítani, ám rögtön hozzátette: ez a „förmedvény” nemcsak úgy kinőtt a földből, hanem létrehozták. Mindezért elsősorban az Egyesült Államok a felelős – persze, nem szabad megfeledkezni a térségben lévő szövetségeseiről sem. Akadtak, akik pillanatok alatt dekódolták az információt. „Izrael!” – kiáltották.

A szóvivő választás elé állította népünket. Az egyik lehetőség a „pökhendi, arrogáns gazdagság”, ami a Nyugatot jellemzi, a másik a „tisztes szegénység”. Mi az utóbbiban élünk, de legalább nem rettegünk, egyelőre biztonságban vagyunk. Mirkóczki mindenkit megnyugtatott, hogy pártja nem embertelenségből akarja az összes bevándorlót távol tartani az országtól. Pusztán eljutottunk oda, hogy döntsünk: „vagy mi, vagy ők”.

Nemet kell mondanunk a „neoprimitív, kozmopolita világrendre”, amely tudvalevőleg mindent elpusztít, ami értékes.

Az utolsóként felszólaló Vona Gábor pártelnök rögtön az elején jelezte, hogy beszéde nem fog újdonságokkal szolgálni. El kell ismerni, ígéretét szinte maradéktalanul betartotta. Valóban csupa olyasmivel hozakodott elő, amit már hallhattunk, olvashattunk tőle.

Fotó: Szabó Miklós / Népszabadság

Például azzal, hogy a bevándorlás nem pártpolitikai kérdés, hanem nemzeti ügy. Márpedig a Jobbiknak az ország a legfontosabb. Vona úgy vélte, hogy a migráció szervezett folyamat. Nem a véletlen műve, hogy a párizsi terrortámadások most és így következtek be.

Ráadásul ez „még csak az előétel a menüsorból”.

A pártelnök újra elmondta, hogy minden világvallást tisztel, az Iszlám Államot nem keveri össze az iszlám vallással. Ugyanakkor minden vallásnak és kultúrkörnek a saját földjén van a helye. Egyébiránt Vona a maga részéről az ellen is tiltakozna, ha Afrikából keresztény menekültek érkeznének tömegével Magyarországra. Ne kövessük el azt a hibát, amit a nyugatiak elkövettek – javasolta, majd önmagát idézte: a bevándorlók nem terroristák, a terroristák viszont bevándorlók.

A pártelnök szónoklatából kiderült, hogy a Jobbik – miközben az Európai Uniót mostani formájában elutasítja – az európai értékeket fontosnak tartja. Vona szerint a kvóta nem megoldja, hanem fokozza a migráció problémáját. Ezért kell elérni, hogy a kvóta ne lépjen életbe és ne legyen visszatoloncolás.

Európa saját maga építi saját maga trójai falovát, a bevándorlás és a terrorizmus kéz a kézben jár – folytatta. A pártelnök reményei szerint a majdani magyar ügydöntő népszavazás futótűzként fut végig Európán. A Jobbik nem kér a multikulturalizmusból. Vona Gábor végezetül hangsúlyozta: ha százezren jönnek, akkor százezer magyar megy a határra, és így tovább – ha kell, akkor mind a 10 millióan ott leszünk.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.