galéria megtekintése

Tagadják, hogy köze lenne a Fideszhez a nőverő képviselőnek

Az írás a Népszabadság
2015. 03. 27. számában
jelent meg.


Tanács István
Népszabadság

Nem jött el a tótkomlósi önkormányzat ülésére Benyó Pál képviselő, aki március 3-án összeverekedett élettársával. A nő úgy megsérült, hogy kórházba vitte a mentő. A képviselő táppénzen van, de nem találtuk sem otthon, sem a trafikjaiban.

Nyílt levelet írt Garay Ritának, Tótkomlós fideszes polgármester asszonyának három független képviselő a Vitalap.hu portálon. Szerintük Benyó Pál fideszes képviselő a viselkedésével méltatlanná vált a tótkomlósi önkormányzati képviselői tisztség betöltésére.

Benyó március 3-án „kölcsönösen bántalmazta egymást” az élettársával. A szomszédok kihívták a rendőröket, ők meg a mentőt. Benyó élettársa csak másnap került haza az orosházi készenléti osztályról. Elterjedt, hogy Benyó – akár a vak komondoros Balogh – eltörte asszonya állkapcsát. Különben miért tartották volna benn egész éjszaka a kórházban?

Beindult a fideszes sikálógép, még azt is tagadni kezdték, hogy egyáltalán Benyó képviselőre kellett rendőrt hívni. A rendőrség közleményében azt írta: „egy férfi és élettársa” közelebbről meg nem nevezett otthonukban bántalmazták egymást. Mindketten nyolc napon belül gyógyuló, könnyű sérüléseket szenvedtek. (Így hivatalból nem indul nyomozás, csak ha valamelyik feljelenti a másikat.)

 

Csütörtökön testületi ülés volt Tótkomlóson, ahol Zsura Zoltán független képviselő (aki két társával együtt házi készítésű plakátokkal demonstrált a teremben) megkérdezte a polgármester asszonyt, miért nem reagált a levelükre. Támogatja talán a családon belüli erőszakot?

Három helyi képviselő tiltakozásra is felhasználta a tegnapi testületi ülést. A „megszólított” politikus azonban távol maradt
Három helyi képviselő tiltakozásra is felhasználta a tegnapi testületi ülést. A „megszólított” politikus azonban távol maradt
Szabó Miklós

Dr. Garay Rita azt felelte, az nem szabályos levél volt. Az e-mailben, amit küldtek, a képviselőknek csak oda volt gépelve a nevük, pedig alá kellett volna írni, és beszkennelni. A rendőrség különben is cáfolta, hogy ők megnevezték volna Benyó képviselőt és élettársát. Zsura erre megnevezte Takács Ferencet, a Fidesz tótkomlósi elnökét, ő biztosan tudja, Benyó élettársa volt-e, aki bekerült a sürgősségire, mert másnap reggel ő hozta haza. Takács előzőleg azt firtatta: honnan tudják, hogy ő hozta haza? Onnan, hogy látták. Így azután elismerte a csütörtöki testületi ülésen is, hogy

tényleg ő hozta haza, de nem tudja, mi baja volt, mert nem beszéltek erről.

Eddig úgy tudták Tótkomlóson, hogy Benyó tagja a Fidesznek – mikor kezdték feszegetni, hogy a Fidesz támogatja-e az asszonyverést, a helyi pártelnök közölte, hogy a Fidesz nem támogatja, de a Fidesznek nincs is köze ehhez, mert Benyó nem tagja a pártnak. Takács a csütörtöki közgyűlésen még tovább ment: amikor azt követelték, hogy akkor legalább a Fidesz-frakció határolódjon el Benyó frakciótárstól, Takács kijelentette, Benyó nem tagja a Fidesz-frakciónak sem. Mégpedig azért, mert egyáltalán nincs is Fidesz-frakció.

Akkor lenne Fidesz-frakció, ha formálisan megalakult volna, de nincs, mert nem alakult meg.

Benyó Pál, a pénzügyi bizottság elnöke, a szociális bizottság tagja, a helyi települészolgáltató kft. műszaki vezetője, a közmunkások irányítója nem jött el a közgyűlésre. A polgármester asszony szerint táppénzen van, igazoltan hiányzik. Gondoltuk, betegágyánál keressük fel, hiszen aki táppénzen van, annak otthon kell lennie, hátha jön a táppénzellenőr. Nem nyitott azonban ajtót senki, és a szürke autó sem volt a háza előtt, amiről azt mondták, ha az ott áll, akkor biztos otthon van.

Elmentünk hát Benyó képviselő egyik nemzeti dohányboltjába, amely előtt állt egy szürke autó, de az eladó szerint az nem a képviselő úré. Átküldött Benyó másik trafikjába, hátha ott van. Ott sem volt, de megmondták a mobilszámát. Többször hívtuk, nem vette fel. Meg akartuk kérdezni tőle, igaz-e, hogy a közmunkások vezetőjeként már a munkabérből le szokta vonni azt, amit hitelbe vásárolnak a trafikjaiban és a kocsmájában.

Egyik trafikjában sem találtuk meg a képviselőt
Szabó Miklós / Népszabadság

Erről Matajsz András volt képviselő tájékoztatta korábban a testületet. Tagadták, hogy így lenne, ám – egy magát megnevezni nem akaró közmunkás tájékoztatása szerint – Matajsz felszólalása óta a képviselő nem a fizetésből vonja le, hanem utólag szedi be, amit hitelbe adott. Ez persze sokkal kényelmetlenebb a számára, mert több helyen, külön kell beszednie a pénzt.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.