galéria megtekintése

Egyre többen borulnak ki attól, ami a TV2-nél folyik

6 komment


Bednárik Imre

Felmondott Szabó Tibor, a TV2 Tények riportere, mert nem kíván részt venni a Kökény-Szalai Vivien hírigazgató által megrendelt politikai karaktergyilkosságokban. A TV2 megerősítette, hogy újraindul a Napló, de cáfolta, hogy megkeresték volna a magazin több volt riporterét. Ez azonban nem igaz.

Szabó Tibor volt az a riporter, akit a TV2-ben Kunfalvi Nóra volt Hír TV célpontos riporter mellett feladatul kapta, hogy lejárató riportot készítsen Juhász Péterről, az Együtt alelnökéről, aki folyamatosan támadja Orbán Viktor miniszterelnököt és több vezető fideszes politikust a látványos vagyonosodásuk miatt. Szabó Tibor korábban a Tények egyik vidéki tudósítója volt, Mátészalkáról jött fel Budapestre, s Azurák Csaba volt hírigazgató vette fel a Tények budapesti stábjába. Szabó Tibor neve a hétvégén pörgött be a köztudatba, miután felvette a kapcsolatot Torsa Mátyással, a Milla egykori aktivistájával, s interjút kért tőle, miután Torsa egy Facebook-bejegyzést írt arról, hogy Juhász korábban is adományokat kért, amiből „szép nagy (bér)autóval járt", és „épp azt a lóvét élte fel, amit a millára adtak".

Erre harapott rá a TV2, de Torsa nem adott neki interjút, hanem a Facebook-levelezésüket nyilvánosságra hozta, nevetségessé téve a riportert. Lapunk információi szerint Szabó nem is akarta elvállalni a lejárató riport elkészítését, de azt a szerkesztőtől utasításba kapta.

A TV2 egyik lejárató anyaga, Zuschlag János közreműködésével

 

A riporter korábban már azon is kiborult, hogy a Tanítanék Mozgalom egyik vezetőjét, Pukli Istvánt lejárató egyik riporthoz, amelyben Zuschlag János börtönviselt szocialista politikus egykori barátjának nevezete Puklit, neki kellett adnia a hangját, miközben az anyagot Kunfalvi Nóra készítette.

Lapunk úgy tudja - az Index korábbi értesülésével összhangban -, hogy a tények.hu stábjával együtt Szabó volt a hetedik, aki Kökény-Szalai Vivien egy hónappal ezelőtti érkezése önként állt fel vagy elküldték a hírcsapatból.

A TV2 mindeközben közleményben reagált lapunk cikkére, amelyben többek közt azt írtuk: a csatorna feltámasztja egykori büszkeségét, a Naplót, ám bezárja a tenyek.hu portált, s a kormányzati elvárásoknak egyre látványosabban megfelelő csatorna híradójától hamarosan elbúcsúzik Várkonyi Andrea, és visszatér Andor Éva. Azt is írtuk, hogy a televízió vezetői megkeresték a Napló több korábbi szerkesztőjét és riporterét, hogy folytassák a munkát, ám sokuk azonnal határozott nemet mondott a felkérésre.

Ennek hátterében – információink szerint – elsősorban az áll, hogy

nem tudnának azonosulni a Kökény-Szalai Vivien hírigazgatói tevékenysége óta burkolatlanul és egyoldalúan megjelenő műsorkészítési elvekkel és a kormányzati propaganda egyre kritikátlanabb sulykolásával.

A TV2 közleménye szerint „cáfolja azokat a híreket, melyek szerint több volt Napló riportert és szerkesztőt felkeresett volna az újrainduló műsorral kapcsolatban". Ez azonban nem felel meg a valóságnak. Való Gábor szabadúszó újságíró, a Napló egykori riportere lapunknak elmondta: a televízió részéről többször is megkeresték, hogy vegyen részt az újrainduló Napló stábjában. Legutóbb akkor kapott ajánlatot, amikor a csatorna részéről eldöntötték, hogy Napló néven heti műsort fognak készíteni. Ő azonban nemet mondott, mert nem tud azonosulni mindazzal, ami most a TV2-ben zajlik, nem akar fogaskerék lenni egy propagandagépezetben. Való Gábor élettársát, Mijó Annamária egykori Napló-riportert is ugyanígy megkeresték, de hasonló indokkal ő is nemet mondott. A Napló több egykori riportere is ugyanezt mondta lapunknak.

A TV2 szerint Várkonyi Andrea nem tűnik el a képernyőről, hanem a hamarosan visszatérő Napló házigazdája lesz, ahogy azt lapunk is megírta. Megerősítették azt is, hogy Andor Éva visszatér a Tények műsorvezetőjeként. A tévé hivatalos álláspontja szerint tenyek.hu csupán önálló szerkesztőségként szűnik meg, ettől függetlenül a hírportálon a jövőben is a TV2 legfrissebb hírei várják az olvasókat.

Juhász 3 millió forint adományt kapott

Juhász Péter hétfőn a Facebookon közzétette, hogy az elmúlt napokban több száz személytől hozzávetőleg 3 millió forint adományt kapott. A közösségi portálra azt is kiírta: „Nagyon hálás vagyok nektek érte, így biztonsággal folytathatom a fideszes lopások, de elsősorban Orbán vagyonosodásának feltárását".

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.