galéria megtekintése

Gőgös: Sofőrjüket használták strómannak a fideszesek

7 komment

MTI

Az MSZP a vagyonnyilatkozatukban lévő adatok tisztázását kéri a fideszes Simonka Györgytől és Győrffy Balázstól - közölte az ellenzéki párt elnökhelyettese szerdán Budapesten sajtótájékoztatón.

Gőgös Zoltán országgyűlési képviselő azt mondta, hogy Simonka György vagyonnyilatkozatából egy több mint 250 millió forintos készfizetőkezesség-tartozás hiányzik.

Hozzátette: állampolgárok hívták fel a figyelmüket arra a battonyai árverésre, amelynek során Simonka György autóját hirdették meg a tartozás behajtása érdekében.

Az ellenzéki politikus azt is firtatta, hogy a bank hogyan adhatott 250 millió forint hitelt valakinek, akinek a készfizető kezese egy országgyűlési képviselő. Szerinte a képviselői tiszteletdíj nem fogadható el a hitel fedezeteként, mert az nem számít jövedelemnek.

 

Gőgös Zoltán azon véleményének is hangot adott, hogy mindkét képviselő a sofőrjét használta strómannak földszerzéshez.

Elmondta, Győrffy Balázs - aki Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke is - vagyonnyilatkozatából nem derül ki, de a tulajdoni lapokból látszik, hogy úgy jutott 150 hektár földhöz, hogy először a sofőrje vette meg az érintett területeket, majd csere révén a képviselő egy-egy hektárt szerzett ezekből a földekből, ezzel pedig elővásárlási joga keletkezett, majd meg is vásárolta a földeket a hitel átvállalásával.

Emlékeztetett arra, hogy ez az a hitelátvállalás, amelynek a fedezetét "nem nagyon látják a kutakodók", mert Győrffy Balázs bevallott őstermelői jövedelme négyszázezer forint.

Az MSZP elnökhelyettese szerint az is izgalmas kérdés, hogyan kaphatott Győrffy Balázs sofőrje 160 millió forint hitelt.

Simonka Györggyel kapcsolatban felvetette, hogy a sofőrje 100 millió forint értékben vásárolt Mezőhegyesen földet egy lakatlan ingatlanba bejelentve az állami földárveréseken. Gőgös Zoltán a február elejei keltezésű fotókat mutatott be egy leromlott állapotú házról.

Nyilván ezt a földet sem magának vette a sofőr, ez a helyiek feltételezése - közölte Gőgös Zoltán. Bár ez a föld nem kerülhet Simonka György tulajdonába az állam 20 éves elidegenítési tilalma miatt, de majd a hasznon osztoznak - vélelmezte a politikus.

Az elnökhelyettest kérdezték arról is, mit szól ahhoz, hogy a sajtóhírek szerint a Fidesz nemzeti konzultációt tartana a terrorveszélyhelyzet bevezetéséről. Gőgös Zoltán azt mondta, a Fidesz mindig csak arról akarja megkérdezni az embereket, amit keresztül akar erőltetni, de nincs hozzá többsége. Arról kellene megkérdezni az embereket, hogy mikor nyújtsák be a lemondásukat - tette hozzá.

Kérdésre Gőgös Zoltán vérlázítónak tartotta, hogy a Szépművészeti Múzeum korábban tíz, összesen mintegy 300 millió forint értékű festményt kölcsönzött ki egy Szerb utca 9. szám alatt található, Habony Árpádhoz is köthető fővárosi lakásba.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.