galéria megtekintése

Családi szobák a gyógyulásért

0 komment

N.P.N.

Támogatói tevékenységének új fejezetéhez érkezett a Ronald McDonald Gyermeksegély Alapítvány: azt követően, hogy 16 éve Budapesten, 11 éve pedig Miskolcon nyitott apartmanházat, lehetővé téve, hogy a közeli klinikán kezelt, krónikus beteg gyerekek együtt lakjanak szüleikkel, a napokban a pécsi gyermekklinikán adtak át családi szobákat. A kórházi osztályon kialakított helyiségekben négy kisbeteg és az őket kísérő négy szülő térítésmentes elhelyezésére nyílik lehetőség.

Derűs környezetben, szülőkkel együtt lakva könnyebben telnek a napok
Derűs környezetben, szülőkkel együtt lakva könnyebben telnek a napok

A Ronald McDonald Gyermeksegély Alapítvány világszerte ily módon segíti a beteg gyermekek gyógyulását. A tapasztalatok ugyanis azt mutatják: a szülők közelsége nagymértékben hozzájárul ahhoz, hogy a gyerekek könnyebben viseljék a betegség és a kezelések megpróbáltatásait. A szülőknek is segítség, hogy nem kell ingázniuk, a súlyos lelki terheken felül jelentős anyagi áldozatokat is vállalniuk, amint az is, hogy a kezelések közötti időben gyermekeikkel lehetnek, kellemes környezetben játszhatnak vagy pihenhetnek. A 12,5 millió forintos beruházás magánszemélyek és vállalkozások adományaiból valósult meg, újabb létesítményben támogatva az alapítvány küldetését.

 

– A Ronald Házak ­nemzetközi történetét egykor, 1974-ben példátlan összefogás indította el. Jó látni ennek hatását ma is a közös erőfeszítéseinkben, amelyekből ezek a speciális szobák születtek – mondta a Ronald-szobák ünnepélyes átadásán Horváth Ágnes, a McDonald’s Magyarországi Étterem Hálózat Kft. ügyvezető igazgatója és a Ronald McDonald Gyermeksegély Alapítvány alapító elnöke.

Bódis József, a Pécsi Tudományegyetem rektora azt hangsúlyozta: nagy örömmel és büszkeséggel tölti el, hogy a PTE Gyermekgyógyászati Klinikája rohamosan fejlődik, bővül. – Fél éve adtuk át a megújult és kibővített ambulanciát és sürgősségi osztályt, novemberben a gyermek-prevenciós központot, és rá két hónapra már a vadonatúj Ronald-szobákban gyönyörködhetünk – fogalmazott.

Az alapítvány huszonegy éve működik Magyarországon vállalatok, vállalkozók és magánszemélyek nagylelkű adományaira támaszkodva. A budapesti és a miskolci Ronald Ház eddig több mint 8500 gyermeknek és családjának nyújtott átmeneti otthont a betegség nehéz időszakai-ban. Az újonnan átadott pécsi Ronald-szobákat a gyermekgyógyászati klinika üzemelteti, fenntartásukat a Ronald McDonald Gyermeksegély Alapítvány is támogatja.

A cikk a Népszabadság Jótett-oldalán jelent meg. Az oldal támogatója a Telenor.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.