galéria megtekintése

Botrány nincs, halálfélelem van a Szigeten

15 komment


Szemere Katalin

Szokásos tömeg van a Szigeten, szombaton elfogytak a napijegyek is. Még a cirkuszsátraknál is kanyargó sorok állnak az este 11 és a fél 12-kor kezdődő előadásokra. Megpróbálnak mindenkit beterelni, de van, aki kint reked.

Rémálomnak főleg a csütörtököt lehetett nevezni: sokaknak két-három órát kellett sorban állniuk a karszalagért. Mint a szigetesek mondják, ezt nem kellett kiállniuk azoknak, akik fizettek a jegyért. Az előzetes figyelmeztetés ellenére későn (tömegesen) érkező ingyenjegyes VIP-esek, vendégek, újságírók és a máskor fellépők állták a vég nélkülinek tűnő sort. A rendezők tudják, ez sem lehetett kellemes, és közöttük is voltak, akik dolgozni mentek a Szigetre.

Fotó: Reviczky Zsolt / Népszabadság

Tehát aki ezért maradt le nagykoncertekről, nem tudja visszakérni a jegy árát, hiszen nem fizetett érte. Rihanna koncertjéről ráadásul senki nem maradt le, mire fél óra késéssel elkezdődött, megoldódott a probléma.

 

Visszafizetésre különben csak akkor volna mód, ha elmarad a fesztivál. Ha megváltozik a program vagy lemondanak egy koncertet, akkor is van helyette tengernyi más lehetőség. Még az eső sem indok: irány a fedett helyszín.

A bejutásnál más napokon a szokásos ügymenet folyt. Repülőtéri szigorúságú beléptetést ígértek ugyan, de a táska-kontrollon szinte mindennel át lehet jutni, legföljebb az ásványvizes flakonba szagolnak bele. A fémdetektoros kapu folyamatosan cseng, de ez senkit nem érdekel különösebben. Nyilván erőteljesen lassítaná a beléptetést, ha a pakkokat még alaposan átbogarásznák a beengedők.

A résztvevők úgy érezhetik, teljesen megtelt a Hajógyári-sziget. Mindenesetre Gabriel Prokofiev zeneszerző-DJ szerint van fesztivál, ahol jóval többen vannak, lépni sem lehet. Mondjuk, itt is előfordul, hogy halálfélelme lesz az embernek, de szervezők éppen azért limitálták a napi nézőszámot, hogy kezelhető legyen a tömeg. A Szigetet eddig elkerülték a botrányok, ha nem számítjuk Rihanna nagy csalódást keltő, félórás csúszással induló koncertjét. De dühüket ezzel kapcsolatban is főleg a Facebookon adták ki magukból a rajongók.

Az orvosoknak nehéz újat mondani, de szerencsére az idén eddig nem volt kirívóan súlyos baleset. Gerinctörés-gyanúval vittek kórházba valakit, de ez a gyanú nem igazolódott. A leggyakoribb kórházi ellátást igénylő sérülés a ficam, a rándulás és az olyan sérülés, amit össze kell varrni. Egyébként általában fejfájással, napszúrással, megfázással fordulnak hozzájuk.

Aki kicsit nyugodtabb terepre vágyik, pihenne vagy józanodna, relaxálhat a Fidelio Klasszikus, Opera és Jazz Színpad babzsákjain vagy a Színház- és Táncsátor melletti hatalmas ágyak valamelyikében.

A Szigeten egyérintéses kártyával lehet fizetni a fesztivál saját kártyája mellett. A borravaló is ezzel adható, és a vendég meghatározhatja, hány százalékot (lehet nullát is). Az egyik árustól azt hallottuk, a borravalót nem ők kapják, hanem a Sziget. Ezt a sajtóirodán cáfolták, azt mondták, a szervezők ebből ugyanannyit vesznek le, mint a rendes bevételből, azaz az ételből 25 százalékot és az italból 42-őt. Egyébként a rendszer lényege, hogy a vendéglátósok nem fizetnek fix helypénzt, hanem csak a forgalmuk után „adnak le", ez viszont mindenfajta bevételükre igaz.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.